"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

diumenge, 11 de maig del 2014

IDEES PER L'ESCRIPTURA CREATIVA

Al bloc piensa piensa hem trobat aquest article sobre escriptura creativa, sempre va bé refrescar-nos amb propostes divertides i una mica diferents. Diu així:


L'escriptura creativa és aquella on prima la creativitat sobre el propòsit informatiu típic de l'escriptura no literària . En l'àmbit educatiu , l'escriptura creativa s'ha desenvolupat especialment com a forma de potenciar la competència literària dels estudiants .

L'ensenyament d'aquesta manera d'escriptura en edats molt primerenques impulsa i desenvolupa l'aprenentatge de la gramàtica i la sintaxi , permet als nens ampliar el seu vocabulari , augmentar la seva capacitat d'ordenar una narració i promou el gust per la lectura . Al costat de la millora en la competència escrita , a més , promou l'atenció, la memòria , la comprensió , la creativitat , la concentració , la imaginació , el treball en equip , etc .

De manera que , tant si el nen té interès artístic com si no en té , recomanem que a partir dels 8 o 9 anys , quan el nen ja es desenvolupa correctament per escrit , comenci a desenvolupar activitats d'escriptura creativa , ja que és molt bona eina per al desenvolupament intel · lectual i el coneixement personal .

Aquí hi ha algunes activitats que podeu fer junts a casa , amb les quals el nen , a part de desenvolupar la seva escriptura creativa , despertarà la seva imaginació i es divertirà .

Quan els teus fills són més petits:

Podeu elaborar conjuntament un llistat de 10 paraules que us agradin , cinc cada un, per exemple . El nen haurà de triar aquella paraula , de les 10 seleccionades , que més li agradi . Aquesta paraula forma part del títol del relat que posteriorment escriurà i que haurà de contenir les 10 paraules de la llista . Veuràs que relat més divertit surt !

Una altra manera divertida de potenciar l'escriptura creativa en els nens , és fent que expliquin una història com si fossin un objecte o un altre personatge . Per exemple. Ets un Dinosaure ! Explica'm com és la teva vida o Ets un mitjó ! . Si en aquesta història li proposes que ha d'haver un petit diàleg amb un altre personatge que ell triï veuràs com el relat es fa encara més divertit .

Més senzill , però igual d' entretingut , és que comencis tu la frase i el nen , a partir d'ella , relati sobre el que va succeir després. Exemple : Maria es disposava a treure el seu gos a passejar, però només obrir la porta ...

Per als nens més grans hi ha altres activitats que li suposaran un major repte que les anteriorment esmentades, i amb les que podreu jugar junts , com són :

Escriure l'oració més llarga que se't passi on totes les paraules han de començar per la mateixa lletra . Exemple . Maria berenar moltes pomes mossegades mentre Mario berenava molt merengue marró .

Escriure una història sobre una família en la qual tot és exagerat .

Escriure un anunci per vendre un botó .

Imagina que us quedeu tancats en un ascensor . Descriure 10 activitats que podries fer per entretenir .

Inventar 5 nous tipus de contaminació acústica .

Tenir l'oportunitat de triar un superpoder . Descriure quin triaries i per què.

Com veieu , hi ha infinitat d'activitats que pots portar a terme per a desenvolupar l'escriptura creativa . Així que ja saps , agafeu paper i boli i...a donar-li al coco .

FONT: http://www.piensapiensa.es/como-desarrollar-la-escritura-creativa-en-los-ninos/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada