"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimarts, 27 de maig del 2014

7 MANERES D'AFRONTAR CONDUCTES DESAFIANTS DELS FILLS

A l'espai web del huffingtonpost.es hem trobat un interessant article que ens situa a mares, pares i educadors davant dels moments més crítics... les conductes desafiants dels infants. Us convidem a llegir l'article que aporta sentit comú i bon fer. És un article de Sarah MacLaughlin, una treballadora social, diu així:

Quan el teu fill et mira fixament als ulls i et diu: "No, no ho faré" , " T'odio" o "No pots obligar-me" , sents que t'està desafiant i no saps com actuar .

Tranquil · litat , no només et passa a tu!

No obstant això, pots portar millor aquest comportament incòmode si tractes que la relació amb el teu fill es basi en la motivació més que en les conseqüències negatives i en el càstig . Aquí tens set estratègies que t'ajudaran a no desmoronar-te quan hagis de enfrontar-te a un comportament desafiant per part dels teus fills .

1 . No t'ho prenguis de manera personal

Quan el teu fill es nega a esmorzar , no ho fa amb la intenció de frustrar . Quan la nena no vol pujar al cotxe , no ho fa per molestar . Un comportament desafiant i fora de lloc és el senyal que el teu fill se sent desconnectat . Els nens que es porten malament no ho fan per aconseguir la teva atenció . Ho fan perquè necessiten atenció i mantenir la connexió amb tu . Enfadar-te és el pitjor que pots fer en aquest moment .

2 . Pensa en el motiu de la seva reacció

Imagina que un dia t'aixeques i , abans que puguis despertar , algú et diu el que has de fer . Et diuen el que has de posar-te , el que has de menjar , a l'hora a la que ha de sortir de casa , i així successivament . No dic que calgui deixar que els nens prenguin les regnes , però si intentes posar-te en el seu lloc , amb la seva gairebé inexistent autonomia , potser entens el seu desig de poder , encara que sigui poder per desafiar .

3 . Parla amb tu

No hi ha millor manera per tranquil · litzar que parlar amb un mateix. Per assimilar que no és un atac personal contra tu , hauràs de parlar amb el teu jo intern i dilucidar què és el que està passant . Això vol dir que quan el nen comença amb el seu " No vull vestiiiir-me " i la teva primera reacció és " NO M'IMPORTA ! Vesteix-te ARA MATEIX ! " , Podries guardar això per a tu en comptes d'exterioritzar , i dir-te a tu mateixa : " Respira profund . El nen es nega a vestir-se i jo el que vull és cridar , però puc tranquil · litzar-me " . Si et dius a tu mateixa que no vols començar una discussió , et convenceràs per reaccionar de forma més efectiva .

4 . Reflexiona en veu alta sobre els sentiments del nen , mostra que els tens en compte

Deixa que el nen expressi les seves queixes , entoma-ho amb calma i parla-li amb dolçor . (Sí , se suposa que això és possible si abans has tingut una conversa amb tu mateixa ) . Intenta-ho amb alguna cosa així : "Ja sé que no vols baixar del cotxe . Ja veig com t'agafes al seient i potser estàs pensant que no baixaràs del cotxe per res del món" . Així , fas un pausa al mig de l'espiral d'enuig en què us havíeu ficat . Quan pronuncies en veu alta ( i tranquil ) què és el que succeeix, quin és el problema , el teu fill se sent reconegut . I com no t'estàs implicant en cap tipus de lluita pel poder , no hi ha ni autoritat ni control contra la qual el nen pugui reaccionar .

5 . Para-li els peus només quan es posi agressiu

Vull dir que quan el teu fill perd completament els nervis no hi ha manera de fer-lo entrar en raó. Si es posa tonto per alguna cosa , mantingues la calma i deixa-li fins que es tranquil · litzi . Això sí , si comença a donar cops , agafa'l pels braços i digues "això no t'ho consenteixo " . Si contraataca i es posa a cridar " t'odio , ets la pitjor mare del món" , no tinguis en compte les seves paraules . Almenys ha passat d'expressar de forma molt inadequada la seva angoixa i el seu empipament (mitjançant cops ) a una altra manera una mica més civilitzat ( posar-se a cridar ) . No ho facis més difícil . Demostra que la teva escorça prefrontal està completament desenvolupada . Tu pots .

6 . Tingues una opinió positiva del teu fill

Considera que criar uns individus respectuosos , amables i productius forma part d'una marató , no d'un esprint . Aquest és un altre moment perfecte perquè tinguis una conversa amb tu mateixa : "El meu fill és petit i encara està aprenent . Seu cervell encara no està desenvolupat del tot i necessita que el guiï amb cura " . Confia en ell per les coses del dia a dia . Potser s'entesta a no sortir de casa a una hora concreta , però probablement no tingui problema en fer-ho deu minuts més tard . Pensa que al final et farà cas .

7 . Utilitza l'humor i els jocs de poder

L'humor , si s'usa de manera sàvia , és una eina molt valuosa . Et suggereixo que facis servir un to graciós evitant el sarcasme i la burla . Si el teu fill es resisteix a rentar-se les dents , pots dir : " Mmm , ja que si tanques la boca , m'imagino que és perquè prefereixes raspallar el nas i les orelles en el seu lloc" . Riu-te i ells riuran ... i després de les rialletes , seran obedients . Els jocs de poder consisteixen en deixar que el nen es quedi amb el rol del poderós . Tombar el pare és un dels millors jocs .

Sé que quan les coses se'n van de les mans , és difícil ( molt difícil ) mantenir el control i la calma en comptes de reaccionar malament, però recorda que els teus fills es fixen en els teus gestos i els imiten . Aquests consells t'ajudaran a no perdre els nervis ; aviat veuràs els resultats : millorarà la relació amb els teus fills i millorarà el seu comportament .

FONT: http://www.huffingtonpost.es/sarah-maclaughlin-lsw/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada