"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

diumenge, 25 de maig del 2014

DISCUTIR EN EXCÉS POT SER... MORTAL!

A la web de Medline Plus hem trobat un article on ens parla del perjudicis de discutir en excés. La visió potser és molt catastròfica però la reflexió que aporta és potent. Diu així:


Discutir i preocupar-se pels problemes familiars podria resultar un major risc de mortalitat en persones de mitjana edat , informen uns investigadors danesos .

Els conflictes amb la família, els amics i els veïns van plantejar el major risc . Les persones que estaven en major risc eren els homes i els aturats , van anotar els investigadors .

"Les relacions socials estressants en la vida privada s'associen amb un augment d'entre dues i tres vegades del risc de mort" , va advertir la investigadora líder, la Dra Rikke Lund , professora associada del departament de salut pública de la Universitat de Copenhaguen .

"Les preocupacions i les exigències de les parelles i els fills , i els conflictes en general , semblen els factors de risc més importants" , ha assenyalat.

Les troballes es van mantenir fins i tot quan es van prendre en compte la malaltia crònica , els símptomes depressius , l'edat, el sexe , l'estat civil , el suport de les relacions socials i la posició socioeconòmica , va dir Lund .

"També trobem que els homes i els participants que no treballen són particularment vulnerables a l'exposició a l'estrès de les relacions socials ", va comentar .

Simon Rego , director d'entrenament en psicologia del Centre Mèdic Montefiore al Col · legi de Medicina Albert Einstein , a la ciutat de Nova York , va dir que " tot i que fa molt que coneixem el paper protector de les relacions socials , els resultats d'aquest estudi suggereixen que les relacions socials són més aviat una espasa de doble tall , ja que també poden resultar destructives quan són malsanes " .

L'estudi apareix en línia el 8 de maig a la revista Journal of Epidemiology & Community Health.

Per a l'estudi , Lund i els seus col · laboradors van recollir dades sobre gairebé 10.000 homes i dones de 36 a 52 anys d'edat que van participar en l'Estudi longitudinal danès sobre el treball, l'atur i la salut .

Es va preguntar als participants sobre les seves relacions socials diàries , sobretot qui , entre els seus parelles , fills , altres parents , amics i veïns els feien exigències excessives , provocaven preocupacions o eren una font de conflicte , i amb quina freqüència sorgien aquests problemes . També van examinar si tenir una feina canviava la situació .

Mitjançant l'ús de dades del Registre de motius de defunció Danès , els investigadors van donar seguiment als participants des de 2000 fins a finals de 2011 . Amb el temps , van morir 196 dones ( el 4 per cent ) i 226 homes ( el 6 per cent ) . Gairebé la meitat de les morts es van deure al càncer . Les malalties cardíaques i l'accident cerebrovascular , la malaltia del fetge , els accidents i el suïcidi van conformar les altres.

Al voltant d'un de cada deu van dir que els seus fills eren una font freqüent d'exigències excessives i preocupacions . El nou per cent van dir que el cònjuge era sovint una font d'exigències o preocupació . El sis per cent van citar problemes amb els seus parents , i el 2 per cent tenien problemes amb els amics .

Al voltant del 6 per cent dels participants van dir que " sempre o sovint " tenien conflictes amb el seu cònjuge o fills , el 2 per cent tenien aquests problemes amb altres parents , i l'1 per cent amb amics o veïns .

Prenent tot això en compte , l'equip de Lund va calcular que aquest estrès es vinculava amb un augment del 50 al 100 per cent en el risc de morir per totes les causes . D'aquests tipus d'estrès , les discussions van ser el més nociu , van trobar els investigadors .

Les discussions freqüents amb la parella , els parents , els amics o els veïns es van associar amb entre el doble i el triple de risc de mort per totes les causes , en comparació amb els que van dir que aquests incidents eren rars , van anotar els autors .

Rego va dir que és important notar les limitacions d'un estudi observacional , com aquest . "Igual que tots els estudis que empren dissenys observacionals, s'ha de anar amb compte en interpretar els resultats , ja que el disseny no proveeix informació concloent sobre cap relació causal ", va dir .

Tot i això , els investigadors sospiten que l'estrès més alt que prové dels conflictes i les preocupacions podria ser el motiu subjacent de l'augment en el risc . Anotar que quan els estressors augmentaven , per exemple un conflicte a casa aparellat amb la desocupació , el risc de mort prematura també va augmentar .

Lund també va citar uns nivells més alts de les hormones de l'estrès i una pressió arterial més elevada com motius possibles de la connexió .

Rego va comentar que les interaccions entre les situacions socials estressants i la resposta del cos , a més d'altres factors ( com la genètica , l'ambient , els factors socioeconòmics i les respostes psicològiques ) probablement tinguin a veure amb l'associació entre els conflictes i un major risc de mort .

Lund va suggerir que aprendre a manejar el conflicte i l'estrès podria ser útil . "Les habilitats per gestionar les preocupacions i les exigències de les relacions socials properes , a més de la gestió del conflicte dins de les parelles i les famílies , i també en les comunitats locals , podrien considerar-se com estratègies importants per reduir les morts prematures " , va assegurar Lund .

Rego es va mostrar d' acord . " Dades aquestes troballes , sembla raonable concloure que dissenyar i implementar intervencions psicosocials , com la teràpia cognitiva conductual , que s'enfoquin a ensenyar habilitats específiques , per exemple com manejar les preocupacions i les exigències de les relacions socials properes , a més del maneig del conflicte dins de les parelles , les famílies i fins i tot les comunitats locals , podrien ser totes elles estratègies importants per reduir les morts prematures ", ha plantejat .


Article per HealthDay , traduït per Hispanicare
FONTS : Rikke Lund , MD , Ph.D. , associate professor , department of public health , University of Copenhaguen , Denmark ; Simon Rego , Psy.D. , director , psychology training , Montefiore Medical Center / Albert Einstein College of Medicine , New York City ; May 8, 2014 , Journal of Epidemiology & Community Health , online

Font: HealthDay

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada