"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimecres, 29 de juliol del 2015

PROGRAMA ARA ESCRIC

Des de la web de social.cat ens arriba aquesta informació sobre el programa ARA ESCRIC que vol fomentar l'escriptura entre el nostre alumnat. Diu així:
El departament d'Ensenyament reforçarà la redacció en totes les matèries a partir del pròxim curs en les etapes d'infantil, primària i secundària. Ho farà a través del programa 'Ara Escric', que vol "millorar la competència escrita" per augmentar el rendiment acadèmic dels alumnes.

El nou pla, que entronca amb el pla nacional de la lectura que es va impulsar el curs 2011-12,  respon als baixos resultats obtinguts en aquest àmbit en les últimes proves de sisè de Primària, que van dur a terme el passat mes de maig quasi 75.000 joves-. La nota mitjana dels alumnes de sisè de primària en expressió escrita va ser de 67,9 punts en llengua catalana, 66,4 en castellà i 65,9 en el cas de l'anglès.

La conselleria d'Ensenyament ha elaborat i enviat uns documents amb orientacions als centres, entre les quals hi destaquen la correcció de textos, els dictats i la cal·ligrafia. La lletra de l'alumnat ha de ser “llegible, àgil d'executar i de producció ràpida”, segons va dir ahir Rigau en roda de premsa.

A més, impulsarà el web 'Ara Escric' i oferirà, a partir del segon trimestre del curs 2015-2016, un cicle de sis conferències relacionades amb la didàctica de l'escriptura. Aquesta formació s'adreçada a un mínim de 3.000 professors de tots els cicles educatius i de tot el territori i a un màxim de 5.000, xifra que es podrà doblar en funció de les sol·licituds. 

Els tres eixos principals del pla presentat ahir passen per reforçar l'aprenentatge de l'escriptura a l'educació infantil i en el cicle inicial de la primària, mostrar la seva utilització com a eina de construcció del coneixement i com a estratègia de millora dels resultats a primària i també per transmetre coneixement, ja de cara a l'ESO.

El pla té com a precedent positiu el projecte pilot Impuls de la lectura  (ILEC) que tant a primària com a secundària, ha permès disminuir  el nombre d’alumnes de nivell baix.  “Dels 296 centres de primària que han acabat l’ILEC el 2015, un 90% han millorat els seus resultats”, va dir Rigau. 

Document de presentació: ARA ESCRIC
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada