"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dijous, 18 de juny del 2015

EL NEN QUE VA PODER FER-HO

Cuentos para entender el mundo. El niño que pudo hacerlo. Eloy MorenoCompartim aquest breu conte amb tots vosaltres, el missatge és breu i profund ... compartiu-lo i pregunteu...Quina vegada et va passar? Quan vas poder fer-ho? Quina és la teva història?.... Però primer el conte, diu així:


Dos nens portaven tot el matí patinant sobre un llac gelat quan, de sobte, el gel es va trencar i un d'ells va caure a l'aigua. La corrent interna el va desplaçar uns metres per sota de la part gelada, de manera que per salvar-lo l'única opció que hi havia era trencar la capa que el cobria.

El seu amic va començar a cridar demanant ajuda, però en veure que ningú acudia va buscar ràpidament una pedra i va començar a colpejar el gel amb totes les seves forces.
Va colpejar, va colpejar i va colpejar fins que amb-seguir obrir una esquerda per la que va ficar el braç per agafar el seu company i salvar-lo.

Als pocs minuts, avisats pels veïns que havien sentit els crits d'auxili, van arribar els bombers.

Quan els van explicar que havia passat, no paraven de preguntar-se com aquell nen tan petit havia estat capaç de trencar una capa de gel tan gruixuda.

-És Impossible que amb aquestes mans ho hagi aconseguit, és impossible, no té la força suficient com ha pogut aconseguir-ho? -comentaven entre ells.

Un ancià que estava pels voltants, en escoltar la conversa, es va acostar als bombers.
-Jo sí que sé com ho va fer -va dir.
-Com? -van respondre sorpresos.
-No hi havia ningú al seu voltant per dir-li que no podia fer-ho.

Eloy Moreno. Adaptació d'un conte popular.
Inclòs en "Contes per entendre el món"

FONT: http://www.blog.eloymoreno.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada