"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dilluns, 8 de juny del 2015

COM VAREM APRENDRE A COMPTAR?

En la web de Redes para la ciència hem trobat aquest interessant vídeo i article que parla dels inicis de les matemàtiques. L'article diu:

L'astrònom Galileu Galilei va dir que "les matemàtiques són l'alfabet amb el qual Déu ha escrit l'univers" per reflectir que els números estan darrere de totes les activitats pròpiament humanes: l'agricultura, la ramaderia, l'art i fins i tot la filosofia. Des de l'inici, les matemàtiques van tenir una relació íntima amb la vida en comunitat. Van néixer a partir de necessitats pràctiques com la mesura de camps, l'administració de ramats o l'observació dels astres. L'ús de nombres per a tots aquestes activitats es va fer sistemàtic ja en les primeres civilitzacions.

Joe Dauben, historiador de la ciència del City University de Nova York, és un dels matemàtics que millor ha sabut explicar per què les matemàtiques van sorgir per resoldre problemes molt concrets i quotidians de la gent i li explica a Eduard Punset els moments clau d'aquest desenvolupament .
Xavier Roqué, físic i historiador de la cienca de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​amplia les idees de Dauben i ens dóna exemples de l'aplicació de les matemàtiques a l'agricultura. Eduard Resina, director del departament de teoria, composició i direcció de l'ESMUC explica com la matemàtica està darrere de la glòria de la música i Jaume Serrallonga, arquitecte que treballa en el construcció del temple de la Sagrada Família, a Barcelona, ​​il·lustra com Gaudí es decantar per les matemàtiques i la geometria per explicar a les generacions futures com poder acabar la construcció del temple.


FONT: Redes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada