"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

diumenge, 14 de juny del 2015

DEURES ORIGINALS PER AQUEST ESTIU

Al diari digital  huffingtonpost  hem trobat aquestes recomancions en forma de deures d'un porfessor italià als seu alumnes.


Cesare Cata és un professor d'una escola de secundària de la regió italiana de Le Marche. Al juny comencen les vacances d'estiu, i el docent ha elaborat una llista de quinze coses que espera que els seus alumnes facin aquest estiu. Lluny dels problemes de matemàtiques o dels comentaris de text, Cata comença la llista recomanant-los que "caminin sols per la vora de la mar cada matí". La resta de tasques que els descriu van en la mateixa línia.

Després de l'elaboració de la llista, el pedagog va pujar una foto a Facebook que avui té més de 5.900 likes i 5.300 compartits, convertint-se en una imatge viral en pocs dies.

La llista de "Deures de l'estiu 2015", traduïda de l'italià, és la següent:

1. Al matí, de tant en tant, camina sol per la vora del mar. Mira com el sol es reflecteix en l'aigua, pensant en les coses que més t'agraden en la vida i sentir-se feliç.
2. Prova amb totes les paraules noves que has après aquest any: podràs dir més coses, podràs pensar més coses i, com més penses, més lliure et sentiràs.
3. Llegeix el màxim possible. No perquè hagis de fer-ho. Llegeix perquè l'estiu t'inspira aventures i somnis. Llegint, et sentiràs com els ocells volant. Llegeix perquè és la millor manera de rebel·lar-se.
4. Evita totes les coses, situacions i persones que et facin sentir negatiu i buit. Cerca situacions estimulants i amics que et aprecien i t'entenen per ser qui ets.
5. Si et sents trist o espantat, no et preocupis. L'estiu, com totes les grans coses, posa l'ànima en harmonia. Intenta tenir un diari on puguis escriure sobre els teus sentiments.
6. Balla; sense sentir-te avergonyit. Al carrer prop de casa teva o a la teva habitació. L'estiu és un ball. Seria una vergonya no formar part d'ell.
7. Almenys un cop, has de veure l'alba. Estigueu aquí en silenci i respireu. Tanca els ulls, agraït.
8. Practica molts esports.
9. Si veus una persona propera a tu a la vida, fes-li arribar la teva gratitud. No passa res si ell o ella no ho enten. Si no és recíproc, llavors no estava previst que ell / a formés part del teu destí. Altrament, l'estiu 2015 és un bon moment per caminar junts.
10. Recorda el que has après a l'escola i consulta els teus apunts.
11. Sigues feliç com el sol, indomable com el mar.
12. No diguis paraulotes. Mostra't sempre polític i gentil.
13. Gaudeix de pel·lícules amb diàlegs emotius, sobretot en anglès. Això t'ajudarà a millorar les teves habilitats lingüístiques i les teves oportunitats de somiar. No deixis que la pel·lícula acabi amb els crèdits. Viu l'experiència tot l'estiu.
14. Durant el dia o la nit, somia sobre com pot ser la teva vida. Durant l'estiu, reuneix la força per no rendir-te i fes tot el que puguis per perseguir aquest somni.
15. Sigues bo.

FONT:   huffingtonpost  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada