"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

diumenge, 22 de març del 2015

SORTIR DE LA ZONA DE CONFORT

Al blog de manu Velasco hem trobat aquest interessant i breu article que ens diu:


És molt important que sortim i fem sortir als nostres alumnes de la seva zona de confort. Aquesta zona és el lloc on som o fem coses que són familiars per a nosaltres, tant positives com negatives.

Sortir i motivar als nostres alumnes perquè surtin d'aquesta zona tan còmoda no és fàcil. El desconegut ens provoca dubtes i ens fa por perquè no tenim el control de la situació. Cal aprendre a acceptar la incertesa que trobarem en el camí, ja que ella ens portarà al descobriment.

El camí a recórrer és molt important i els nostres alumnes han de gaudir-ne. Està ple de màgia, sorpreses, alegria, decisions, creativitat i molt protagonisme. Ser protagonistes de la seva vida els permetrà gaudir més del dia a dia, sentir-se útils i ser creatius en el que facin. Per a això, hem de deixar als nostres alumnes ser valents, equivocar-se, perdre i descobrir el seu talent.

Deia Albert Einstein: "Tots tenim un geni dins, però si jutges a un peix per la seva habilitat per enfilar arbres, aquest viurà tota la seva vida creient que és un estúpid". Quanta raó!
Hem d'estar oberts a fer coses noves i de forma diferent a l'habitual, així portarem a que els nostres alumnes s'enfrontin a si mateixos i es descobreixin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada