"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 20 de març del 2015

GLOBAL TEACHER PRIZE

Compartim una notícia de El Periodico.cat que fa referència a la professora Atwell guardonada amb el premi a la millor mestra del món. La notícia ens arriba gràcies a l'Encarni, una companya docent. Més enllà de l'anècdota del premi aquestes convocatòries posen de relleu la tasca de canvi educatiu que proposen molts docents. I, sí, també creiem que l'educació pot canviar molt el nostre món. La notícia diu:

La pedagoga nord-americana Nancie Atwell és la guanyadora del Global Teacher Prize, també conegut com el premi Nobel dels professors, que s'ha entregat aquest diumenge a Dubai i que està dotat amb un milió de dòlars (uns 800.000 euros).
Atwell és la fundadora del Centre per a l'Ensenyament i l'Aprenentatge a Maine, a la costa est americana, on ha aconseguit que els seus estudiants llegeixin una mitjana de 40 llibres a l'any, "quan el més habitual als Estats Units és entre sis i vuit", ha explicat.
El truc, ha dit, "consisteix a deixar que el nen elegeixi, que llegeixi perquè després escrigui bé", ha subratllat aquesta docent, que treballa des del 1973 i que és autora de diversos llibres sobre educació, entre ells el supervendes 'In the Middle', que fa uns anys es va convertir en llibre de referència per a molts mestres als EUA.

"DONAR VALOR A L'EDUCACIÓ"

Segons expliquen els seus promotors, el Global Teacher Prize no només busca reconèixer el treball d'uns professors concrets, sinó que també vol servir per "donar valor a l'educació, perquè tota la societat, en el seu conjunt, prengui consciència de l'important que és que la gent es formi, en la infància i al llarg de la vida", segons explica Sunny Varkey, un professor d'origen indi, establert des del 1959 a Dubai, que va fer fortuna ensenyant anglès als àrabs quan aquests acabaven de descobrir els seus pous de petroli.
Ara aquest professor d'idiomes és propietari de la xarxa de col·legisGEMS, amb centres oberts al Regne Unit, l'Índia, els Emirats Àrabs i en diversos països en vies de desenvolupament. Per Varkey, que es presenta com una filantrop, un dels objectius del guardó és aconseguir que "es parli d'educació en les esferes públiques".

RECOLZAR ELS MESTRES

El guardó, al qual per a aquesta primera edició es van presentar més de 5.000 candidats de 127 nacionalitats diferents, té encara un tercer propòsit: recolzar els mestres, mostrar-los el suport de la societat"i contribuir a fer que creixi la seva autoestima", subratlla Varkey. És molt important, prossegueix, que el docent no es resigni, que segueixi treballant malgrat les dificultats. Que sigui, si fa falta, un professor a contracorrent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada