"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 27 de març del 2015

ESCALES CAP AL CEL

Aquests dies hem viscut una bona experiència. L'Andreu, un company de secundària, va proposar decorar pedagògicament les escales de la nostra estimada escola (Maristes Montserrat de Lleida) i tots ho vam trobar força interessant. Però la màgia sorgeix en situacions idònies i aquest va ser el cas quan la Gemma, una companya de primària, va dir...I si ho preguntem als alumes? I si participen en la decisió els nens i nenes que cada dia pugen les escales?

I així ho vam fer, ens vam reunir amb una comissió d'alumnes on hi havia representats de totes les aules de 3r de primària a 6è. Aquests representats van fer una dinàmica de reflexió del mati a cada aula i van recollir un munt de dissenys i propostes per decorar les escales. Els nens i nenes en temes de creativitat sempre ens sorprenen, tenen la ment més lliure. Després vam fer una segona assemblea i vam seleccionar les propostes més elaborades. Els nens i nenes van triar continguts matemàtics, frases i salutacions en diferents idiomes, frases d'ànim com diuen ells i lemes escolars de maristes. 

La idea feta, els arquitectes (alumnes) amb el projecte a punt i llavors el nostre company José Ángel que a part de docent és professional del món de les arts gràfiques ens ho va fer realitat.

Hem somiat mig desperts una idea original, divertida, alegre i molt educativa. Aprofito per compartir una cita molt adient a l'ocasió:

Els que somien de dia comprenen tot el que s'escapa als que només somien de nit. 
Edgar Allan Poe

Gràcies a tots els que heu col·laborat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada