"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 19 de desembre del 2014

JUSTIFICANT AL MESTRE DE L'ESCOLA

Una companya, la Irene, em fa arribar aquesta fantàstica i senzilla història que fa uns dies que ronda per la xarxa. Diu així:


Avui he hagut de fer-li un justificant al meu fill per al seu mestre de l'Institut, ja que ha faltat perquè ha anat al metge. 

Evidentment, ho he redactat correctament, dirigint-me a ell de vostè i iniciant l'escrit amb un "Benvolgut Sr. professor".

 
Quan el meu fill ho ha llegit s'ha quedat esbalaït i m'ha preguntat perquè escrivia un simple justificant amb tanta correcció, ja que solament era pel profe. 

I ha afegit: Ni que fos el president del govern.

 
I li he respost el següent:
 
Benvolgut fill, possiblement, un mestre, és una de les poques persones en aquest món a les quals deus respecte, ja que d'ell depèn que en el futur siguis una persona educada i amb coneixements.
 
D'ell depenen, també, els presidents de govern i qualsevol altra professió.

Per les seves classes han passat totes les persones que ens trobarem en la nostra vida.

 
President de govern, pot ser qualsevol, com pots veure en els últims temps.
 
Mestres només poden ser uns pocs, únicament els disposats a portar una vida de lliurament i esforç, inculcant valors i coneixements al ben més preuat d'un pare: els seus fills.
 
Tots els dies cedeixo el meu lloc al mestre, durant gran part del dia, perquè col·labori amb la teva educació, però MAI permetria que un president del govern ho fes.
 
És per això, que li demostro respecte, i afecte. 
 
Si aquest justificant fora per a un president de govern, possiblement ni tan sols ho escriuria, perquè a un president de govern, a qualsevol president de qualsevol govern, li importa poc la teva educació.
 
M'ha mirat somrient, i m'ha dit: tens raó.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada