"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 1 d’agost del 2014

UNA BONÍSSIMA NOTÍCIA TECNOLÒGICA

Mirant la web de expansion.com hem trobat una notícia que hauria de ser titular als diaris d'arreu del món. Es tracta d'una millora tecnològica que permet localitzar espais i que alhora servirà per persones amb dificultats visuals. Una mostra més que tecnologia i negoci també poden aportar confort i solidaritat. La notícia diu:

La startup índia ducere Technologies començarà a vendre les seves sabates amb connexió Bluetooth per més de 100 dòlars el parell al setembre. Les sabates es sincronitzen amb una aplicació per smartphone que utilitza Google Maps i vibra per dir-los als usuaris quan i on han de girar per arribar al seu destí. 
Només has de dir-li al teu telèfon on vols anar i guardar després a la butxaca, perquè la vibració de la teva sabata esquerra o dret t'anirà guiant. 
Ducere va ser creada el 2011 per dos enginyers indis que havien estudiat i treballat als EUA, i actualment dóna feina a 50 treballadors a la ciutat de Secunderabad, en el nou estat de Telengana, al sud de l'Índia. 
"Les sabates són una prolongació natural del cos humà", assenyala Krispian Lawrence, de 30 anys, i cofundador i conseller delegat de la companyia. "Pots sortir de casa sense el rellotge o la polsera, però mai sortiràs sense les sabates". 
Lawrence va aprofitar la seva experiència com a ex advocat de patents als EUA per aconseguir 24 patents internacionals i índies relacionades amb les sabates vibradors de la seva companyia. 
Ducere ha desenvolupat inicialment les sabates amb el nom Lechal que en hindi significa  "porta'm amb tu" - per ajudar les persones cegues que depenen de bastons. 
Tot i que el bastó pot ajudar a les persones amb dificultats visuals a detectar obstacles, no pot dir-quin camí seguir o on girar. "Aquí és on entrem per cobrir aquest buit", comenta Lawrence. 
Segons l'Organització Mundial de la Salut, a tot el món hi ha al voltant de 285 milions de persones amb problemes de visió, i la majoria d'ells estan a l'Índia. 
Mentre provava les sabates, la companyia es va adonar del seu potencial per a altres persones. Per exemple, els corredors, la gent que va en bicicleta de muntanya i fins els turistes poden introduir els seus destins i oblidar-se de comprovar els seus telèfons a mesura que caminen, ja que la vibració de les seves sabates els permetrà saber quan han de girar. 
Les sabates poden donar una mesura més precisa sobre la distància recorreguda i les calories cremades, comenta Lawrence. 
Tant les sabates com les plantilles que s'incorporen han estat dissenyats i desenvolupats a l'Índia, però es fabriquen a la Xina. El calçat i les plantilles estaran disponibles en vermell o negre, i tindran preus d'entre 100 i 150 dòlars. Segons Lawrence, arribaran a algunes botigues al setembre. Ja té encarregats 25.000 parells, i preveu vendre 100.000 al març. 
La companyia, recolzada per tres socis capitalistes, vol recaptar altres 4 o 5 milions de dòlars per comercialitzar els seus productes. Lawrence no va voler donar el nom d'aquests socis capitalistes ni revelar la suma que van invertir. 
Ducere també està arribant a acords amb organitzacions sense ànim de lucre i instituts oftalmològics per vendre els productes de Lechal a persones amb dificultats visuals a un preu més assequible.

FONT: expansion.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada