Des del blog ESTUDIO CREATIVO ens proposen 7 pautes per preparar bé una exposició en públic. Diu així:
1 . El començament .
Diuen que la primera impressió és la que queda , així que , el començament d'una exposició , una xerrada , una presentació , una conferència , etc . ha de ser com el titular d'una notícia . Una cosa rotund , 1 sóc aquí, un toc d'atenció perquè tot el conjunt de la gent senti que alguna cosa interessant passarà i que deuen prestar atenció . En el meu cas vaig fer una pregunta senzilla al públic , potser massa senzilla , d'aquesta manera, molts van tenir la sensació que alguna cosa em portava entre mans . Ja havia aconseguit que em prestessin atenció Què és el surf ? ...
2 . Interacció .
De fet , això va ser la clau de la meva començament , cosa que acostumo a fer cada vegada que em toca explicar alguna cosa a un grup de persones . Interactua amb el públic . Tothom estarà més pendent de tu si pensen que en qualsevol moment els faràs una pregunta . Instintivament la seva ment està alerta perquè no els Pilles amb la guàrdia baixa . Utilitza aquest recurs tot el que puguis. Faràs més divertida la teva presentació i comptaràs amb l'ajuda de diverses persones . Una cosa que sempre et afavorirà com a orador .
3 . Esquematitzar els temes .
No conte amb molt bona memòria , sóc conscient, per tant el memoritzar una xerrada no m'és possible . És més , sóc dels que pensen que si memoritzes cosa totalment , t'arrisques a que algú del públic et faci una pregunta inesperada i quan vulguis reprendre la teva exposició , et trobis totalment perdut . Per tant la meva manera de fer i el meu consell , és que no memoricéis íntegrament però si ho esquematicéis en els punts més importants . Després només es tracta de desenvolupar-los un a un.
4 . Expressió corporal .
Més del 50 % de la comunicació personal en viu és l'expressió corporal , per tant és una cosa que hem de treballar i controlar tot el que puguem . Si somriure aconseguirem transmetre més cordialitat , fins i tot més seguretat . També és important no bloquejar-se, no mirar sempre a la mateixa persona , que hem vist que ens està mirant , o cap al mateix costat . Hem d' evitar estar estàtics , hem de moure'ns , fins i tot posar-nos en la zona del públic i mirar en la mateixa direcció que ho fan ells . Tot això ens ajudarà a donar una xerrada diferent , original i entretinguda . I fixeu-vos que tot això forma part d'expressió corporal i sobretot l'actitud .
5 . Ritme .
Aquest punt és summament important . En ocasions , com l'exemple que he explicat abans , en què comptem amb molt poc temps , és preferible deixar alguna cosa sense dir a què , per anar massa de pressa , no s'entengui el conjunt de l'exposició. Parla amb un ritme àgil , que no s'adormi ningú , no et acceleris si veus que et queda poc temps. Fins i tot pot ser bo que la gent es quedi amb ganes de més . Segur que després et buscaran i et preguntaran tot allò que els agradaria saber .
6 . La imatge .
Això no es refereix només a la roba que portem per a la xerrada, a dir veritat, el que ens posem aquest dia és , per a mi , del que menys important . La imatge és el context , és la presentació gràfica que t'acompanyi a la xerrada , els exemples visuals que afegeixis al teu exposició , és l'entorn que has triat per fer-la. Això és el que realment memoritzarà la gent quan hagis acabat d'exposar. Així que pren-te el temps necessari , prepara una bona presentació i busca un bon lloc per fer-la.
7 . El final .
Hem començat pel principi i anem a acabar pel final , com no pot ser d'altra manera . Aquest és l'ordre lògic , oi ? Igual que el principi és la primera impressió i el que despertarà l'interès, el final és el que perdurarà en el record . Recorda l'exemple del concert . El començament apoteòsic però al final més . Hem de tenir preparat un as a la màniga per aquest moment . Una cosa que al públic li sorprengui i li agradi . D'aquesta manera farem de la nostra exposició un conjunt totalment coherent , divertit i recordable .
No vull enganyar ningú . Aquests 7 punts no ho són tot . Com una cosa pràctic ha de ser practicat , i molt. Hi ha diverses coses que deuen fer alhora quan exposem i no ens podem oblidar de cap , així que , des d'aquí us animo a que proveu , si us serveix d'alguna cosa aquesta ajuda que estic escrivint , genial , però potser , el teu forma sigui diferent i no tingui res a veure amb això. Busca-la i fes-la teva .
FONT: http://www.estudio-creativo.com/2013/11/7-trucos-para-hablar-bien-en-publico/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada