"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dijous, 26 de febrer del 2015

FRANCESCO TONUCCI A LLEIDA

Ahir vam tenir el privilegi de compartir taula i tertúlia amb el magnífic dibuixant i pedagog Francesco Tonucci. A Lleida hi ha una escola que porta el seu nom, aquest curs la seva primera promoció acaba 6è de primària i per celebrar-ho han convidat a Tonucci.

És molt interessant escoltar parlar un home ple de vida, saviesa i humilitat. Un home que ens proposa escoltar més als nens i fomentar el pensament social i compartit.

Ens va explicar l'experiència de Pontevedra, una ciutat que li va demanar assessorament per ser un espai més humanitzat. Ens va explicar com van prioritzar les persones per sobre dels vehicles i com van articular un centre de la ciutat perquè fos un espai de trobada. Per un moment em vaig sentir transportat a la Grècia clàssica i semblava que Sòcrates ens expliqués ètica i filosofia. Humanitzar els espais és un repte interessant, fer-los per les persones, pels nens, demanar opinió als ciutadans, amb accés per tothom i pensant en qui té mobilitat reduïda. Una proposta de ciutat molt inclusiva i humana.

Podeu llegir un interessant article sobre el seu treball a Pontevedra a: PONTEVEDRA VIVA

En Francesco Tonucci durant la vetllada va tenir el detall de dedicar un escrit i un dibuix dels seus a tots vosaltres, els lectors del blog eduquem caminant. Grazie Francesco!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada