"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimecres, 11 de juny del 2014

MÉS CONTACTE AMB LA NATURA = + CREATIVITAT

Una companya educadora de Portugal, la Luciana, ha compartit amb nosaltres aquest interessant article sobre els beneficis de tenir contacte directe amb la natura. Diu així:

Un estudi demostra que passar almenys quatre dies en la natura sense la tecnologia millora la creativitat fins a en un 50%.


Això demostra que la interacció amb la natura té beneficis reals i quantificables per a la solució creativa de problemes que encara no s'havia demostrat " , va dir un dels autors de l'estudi , David Strayer , professor de psicologia a la Universitat de Utah .

Per a l'investigador , aquests resultats demostren que " enterrar-se en front d'un ordinador 24 hores del dia , set dies a la setmana , té costos que poden remeiar amb una caminada a la natura " 

Els participants van fer , de quatre a sis dies de caminades per la natura en els estats d'Alaska , Colorado , Maine i Washington , on no estava permès l'ús de dispositius electrònics.

Dels 56 , 24 han fet una prova de creativitat amb deu preguntes abans de començar la gira i l'altre 32 es van sotmetre a la mateixa prova en el matí del quart dia de turisme .

Els resultats van ser clars : les persones que ja eren quatre dies la naturalesa mitjana 6,08 preguntes correctes , mentre que els altres tenien només 4,14 .

" Hem demostrat que els quatre dies d'immersió en la natura , i la tecnologia de parada corresponent augmenta el rendiment en tasques creatives i de resolució de problemes en un 50%" , van concloure els investigadors , sense especificar si l'efecte es deu a la naturalesa de la falta de tecnologia o una combinació de tots dos factors.

Els investigadors van assenyalar estudis previs que mostren que els nens d'avui passen 15 a 25 minuts per dia en els esports a l'aire lliure i activitats , les activitats recreatives en la naturalesa han estat en declivi des de fa 30 anys i , de mitjana , els nens de vuit a 18 anys passen més de 7.5 hores per dia utilitzant l'ordinador , la televisió o el telèfon mòbil .


"Durant segles , els escriptors parlaven de la importància de la interacció amb la natura ( ... ) , però realment no sabien , científicament , quins beneficis hi havia" , va dir Strayer .

FONT: http://www.jardimdomundo.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada