"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dilluns, 3 de març del 2014

HISTÒRIA DE LA BONA O MALA SORT

Bona sort, mala sort o saber encaixar l'esdevenir de la vida. Aquesta és la reflexió a la qual ens aproxima el conte del camperol xinès.

Un camperol xinès tenia un cavall negre que era l’admiració dels seus veïns. Els veïns li deien:
"Quina bona sort tenir un cavall com aquest”. I el camperol contestava: “Bona sort o mala sort?
Qui ho sap!". I conten que un bon dia el cavall es va escapar i se’n va anar al bosc. Quan els veïns es van assabentar, van anar a consolar al camperol i li van dir: “Quina mala sort que hagis perdut el cavall” i el camperol, amb molta pau, va contestar:” Mala sort o bona sort?”. 

Després d’alguns dies el cavall va retornar del bosc i amb ell van venir dos poltres salvatges. De forma que ara tenia tres cavalls. Els veïns van venir a felicitar el camperol: “Quina bona sort. Ara tens tres cavalls” i el camperol va contestar: "Bona sort o mala sort?". 

Expliquen que el fill del camperol va voler domar els poltres salvatges, però va caure d’un d’ells i es va trencar una cama. Els veïns van anar a donar-li consol i li van dir: “Quina mala sort que el teu fill s’hagi fracturat una cama”. El camperol, com sempre, va contestar: “Mala sort o bona sort?”. 

Al cap de poc temps va començar una guerra per aquelles contrades i els militars anaven de poble en poble per reclutar joves hàbils per l’exercit; van anar a aquell poble i es van endur a alguns joves però al que tenia la cama enguixada el van deixar. Els veïns van anar al camperol per donar-li la enhorabona: “Quina bona sort que el teu fill s’hagi trencat una cama”. Una vegada més el camperol va contestar: “Bona sort o mala sort? Qui ho sap!”

FONT: blog d'una mestra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada