"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimarts, 18 de març del 2014

13 coses que la gent mentalment forta NO fa

Us proposem la lectura d'aquest article del bloc nutricioblog (diari de l'Albert), un espai interessant. El post diu així:
La gent mentalment forta té hàbits saludables. Són capaços de controlar les seves emocions, pensaments i comportaments d’una manera que els condueixi a l’èxit a la vida. Dóna un cop d’ull a les següents coses que una persona mentalment forta no fa, de manera tu també puguis esdevenir una mica més fort mentalment.
1. No malgasten temps sentint-se malament amb ells mateixos
La gent mentalment forta no seu de braços creuats sentint-se malament amb ells mateixos per culpa de les circumstàncies de la vida o com els demés els tracten. A canvi, assumeixen la responsabilitat del seu rol a la vida i entenen que no sempre les coses són de color rosa.
2. No renuncien al seu poder
No permeten que els altres els controlin i no permeten tampoc que els hi passin la mà per sobre. No diuen coses com ‘el meu jefe em fa sentir com una merda’, perquè entenen que han de tenir control sobre les seves emocions i que, per tant, tenen l’elecció sobre com responen.

3. No s’amaguen del canvi
No tracten d’evadir el canvi. En comptes d’això, l’abracen i estan disposats a ser flexibles. Entenen que el canvi és inevitable i creuen en la seva capacitat per a adaptar-se.
4. No malgasten energia en coses que no poden controlar
No sentiràs mai a una persona forta queixar-se de que ha perdut la maleta o que hi ha un embús de tràfic insuportable. En comptes d’això, se centren en el que poden controlar a les seves vides. Reconeixen que, de vegades, l’únic que podem controlar a la vida és la nostra actitud.
5. No els preocupa fer content a tothom
Entenen que no cal que tinguin content a tothom tota l’estona. No tenen por a dir ‘no’ o a llençar un sermó quan ho consideren necessari. Intenten ser amables i justs, però poden aguantar que altres persones estiguin decebudes si no es comporten de la manera que els faria contents a ells.
6. No tenen por a prendre riscs calculats
No prenen riscos inútils o irresponsables, però no els hi importa assumir riscs calculats. La gent mentalment forta passa temps sopessant els pro’s i contra’s al voltant d’un dilema abans de prendre una decisió important, i estan plenament informats dels potencials riscos que pugui comportar abans de prendre acció.
7. No es barallen amb el passat
No perden temps somiant que les coses podrien haver sigut millor o diferents. Accepten el seu passat i poden discernir el que han après d’ell.  Tampoc estan revivint constantment experiències traumàtiques ni es congratulen constantment dels dies de glòria. En comptes d’això, viuen pel present i planifiquen pel futur.
8. No cometen els mateixos errors un i altre cop
Accepten les conseqüències del seu comportament i aprenen dels errors del passat. Com a resultat, no repeteixen els mateixos errors una i altra vegada. En comptes d’això, decideixen seguir endavant i prendre millors decisions en el futur.
9. No es ressenten dels èxits dels demés
Aprecien i celebren l’èxit a la vida de les persones que els envolten. No es posen gelosos ni se senten decebuts quan els altres els passen al davant. En comptes d’això, reconèixen que l’èxit arriba amb el treball dur i decideixen treballar dur també per a maximitzar la seva pròpia possibilitat d’assolir el mateix èxit.
10. No abandonen després del primer fracàs
No veuen un fracàs com una manera d’abandonar. En comptes d’això, utilitzen el fracàs com una oportunitat per a créixer i millorar. Tenen la voluntat de seguir-ho intentant fins que donin amb el clau.
11. No tenen por a estar sols
Poden tolerar estar sols i no tenen por al silenci. No els fa por tampoc quedar-se sols immersos en els seus pensaments i aprofiten aquesta estona per a ser productius. Gaudeixen de la seva pròpia companyia i no depenen constantment dels demés per a sentir-se acompanyats i distrets, simplement poden ser feliços per ells mateixos.
12. No senten que el món hagi d’estar en deute amb ells
No tenen la sensació constant que el món els hi deu quelcom. No van nàixer amb la mentalitat de que el món s’hauria d’encarregar d’ells o que els hagi de donar alguna cosa. En comptes d’això, cerquen oportunitats forjades a partir dels seus propis medis.
13. No esperen resultats immediats
Tant si estan treballant en millorar la seva salut o cercant una feina millor, la gent forta no espera resultats immediats ni s’impacienta si no arriben. En lloc d’això, inverteixen temps i el millor de les seves habilitats i capacitats per a assolir resultats, i entenen que un canvi real porta temps.

2 comentaris:

  1. Ei, crec que és la primera menció en un altre blog que rebo, jeje. Merci!

    ResponElimina
  2. Albert un gust conèixer-te ni que sigui virtualment...bona sort i bona feina amb el bloc.

    ResponElimina