"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 29 de novembre del 2013

PEDAGOGIA DE L'ERROR

Pedagogia de l'error  o errors que funcionen és el títol d'un breu article del blog IDIDACTIC. Diu així:

Un dels temes bàsics en pedagogia és entendre l'error , l'equivocació de l'alumnat com a part de l'aprenentatge , i dit sigui de cas part molt important . En nombroses ocasions hi ha alumnes ( generalment els que es consideren bons ) i en alguna ocasió famílies , que no veuen l'error com a potencial d'aprenentatge , sinó com un obstacle que sovint és difícil de gestionar . El post d' avui va dedicat a motivar professors i professores per argumentar la importància de l'error en dinàmiques d'aula amb alumnes .

Per a això ens ha semblat interessant destacar que en la història de la humanitat ha hagut molts errors productius . Analitzar l'error amb els alumnes des d'aquest punt de vista , i explicar-los que la penicil · lina , les tovalloletes de paper , les patates xips , les bossetes del te, el Velcro entre d'altres molts , són clàssics exemples de la invenció a partir de l'error . 

Un dels casos que podem analitzar més profundament és el del popular joc del disc volador que avui coneixem com frisbee. L'origen remunta a principis del segle XX quan els alumnes de Yale es passaven de mà en mà les safates d'uns pastissos anomenats Frisbee .

Font: http://blog.ididactic.com/pedagogia-del-error-errores-que-funcionan/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada