"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimarts, 5 de novembre del 2013

MÉS CREATIUS... quan estem més cansats!

El nostre company Felipe ens proposa una lectura del blog de la Dolors Reig. A sota us hem deixat l'enllaç del blog, la seva reflexió diu:

Sempre parlem , quan ho fem de creativitat , que consisteix a abandonar per moments el focus, la precisió , cedir al pensament lateral , l'expansió . Doncs bé , coherentment , sembla que els millors treballs creatius els realitzem quan estem una mica cansats i els nostres cervells , d'alguna manera , baixen la guàrdia .


Ho assegura un estudi recent : Si bé les tasques que requereixen de focus i atenció les realitzem millor quan estem el més desperts i frescos possible , quan som més hàbils en evitar qualsevol tipus de distracció , les tasques creatives , innovadores , requereixen tot el contrari .
En altres paraules , les qüestions que requereixen de " insight " impliquen pensar " outside the box" , precisament distreure el focus . I és en situacions de cansament que el cervell es torna menys eficient en filtrar les distraccions , afavorint l'associació d'idees que basa tot acte creatiu .

Explicava aquests temes ahir a classe parlant sobre Creativitat Online i queia en el compte de que en l'era internet són abundants les distraccions , els estímuls , fins i tot a vegades el cansament cognitiu i per tant les oportunitats creatives .

El tema serà tremendament positiu sempre i quan trobem moments per recuperar el focus i , millor en els moments més actius i lúcids , desconnectar per complet .

Potser els passi als joves, fins i tot a molts dels immigrants digitals hiperconnectats que llegeixen aquesta entrada , que el món offline els / ens sembli avorrit , limitat en estímuls , poc motivador . Hauríem recordar / ens llavors que és necessari estar amb nosaltres mateixos de vegades . Almenys per innovar , posar en marxa les idees creatives , fer realitat els conceptes elaborats en temps d'abundància digital i per tant, seguir creixent .

Font: http://www.dreig.eu/caparazon/2013/10/02/cansancio-creatividad-online/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada