"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimarts, 27 de novembre del 2012

DIA DELS MESTRES

Una mestra, la Carme, ens envia aquest escrit que volta per la xarxa en suport del dia dels mestres. Diu així:



Als mestres que ensenyen. Jo els conec. Els he vist moltes vegades. Alguns arriben al cole una hora abans,uns altres surten del cole una hora més tard perquè tenen entrevistes amb els pares que treballen i no poden acudir a una altra hora i uns altres recorren tots els dies més de 100Km .




A l'estiu els donen vacances, però no desconnecten del tot, pensen en les seves classes,  preparen tasques per al curs següent. A l'hivern parlen molt, sempre porten caramels de mel i llima a les butxaques i uns altres amb una ampolla d'aigua al seu costat. La seua gola sempre està adolorida, però segueixen ensenyant, de vegades forcen la seua veu, però segueixen transmetent els seus coneixements amb afecte i il·lusió. Jo els he vist. 

Surten d'excursió amb els seus alumnes i s'encarreguen de gestionar autoritzacions, recollida de diners i responsabilitat extra. Què serà d'ells i elles. A la nit somien amb el col·legi, se'ls apareixen planetes, ecosistemes i personatges històrics.


Són dones i homes, casats, solters...,de diferents edats, però a tots els apassiona el seu treball, veure créixer als seus alumnes, ajudar-los i aconseguir d'ells ciutadans competents. Els he vist moltes vegades. Alguns diuen d'ells que viuen molt bé, però els han retallat el sou i segueixen treballant fins i tot més que abans. Gaudeixen amb el que fan, encara que hi hagi famílies que no els valoren, els critiquen, però ells segueixen endavant. 

A les tardes, alguns, queden per fer cursos de formació i no els importa perdre temps del seu oci per reciclar-se. Diuen que són autocrítics i que fan balanç de les seves experiències educatives, que es frustren quan no surten les coses com esperaven, que s'alegren quan els seus alumnes avancen. 

Diuen d'alguns que van ser molt importants, que sempre tenen paraules d'alè; diuen només que són MESTRES i que se senten MOLT ORGULLOSOS DE SER-HO."





2 comentaris:

  1. Molt bo! Sí és que ser mestre és més que una professió... M'ha encantat! Gràcies per compartir. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Coincidim en gustos... per això quan em va arribar de part de la Carme, una educadora d'infantil, no vaig dubtar a fer-li lloc al bloc.

    ResponElimina