"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dissabte, 23 de juny del 2012

LA FAULA DE L'ERIÇÓ

La nostra companya i educadora Montse ens envia aquesta història... fa pensar força, els que vivim i treballem envoltats de persones sabem que el missatge de la faula és molt potent i constructiu.

Durant l'Edat de Gel, molts animals van morir a causa del fred. Els eriçons adonant-se de la situació, van decidir unir-se en grups. D'aquesta manera s'abrigarien i protegirien entre si, però les espines de cada un ferien als companys més propers, els que just oferien més calor.
Per tant van decidir allunyar-se els uns dels altres i van començar a morir congelats. Així que van haver de fer una elecció, o acceptaven les espines dels seus companys o desapareixien de la Terra.
Amb saviesa, van decidir tornar a estar junts. D'aquesta manera van aprendre a conviure amb les petites ferides que la relació amb els altres poden ocasionar, ja que el més important és la calor de l'altre. I així van poder sobreviure.

Per reflexionar: La millor relació no és aquella que uneix a persones perfectes, sinó aquella en què cada individu aprèn a viure amb els defectes dels altres i admirar les seves qualitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada