"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 13 de gener del 2012

PROJECTE COMENIUS A PRIMÀRIA

La setmana del 9 al 13 de gener de 2012, ens han visitat a Lleida el grup de mestres i alumnes de set països d’Europa, amb intenció de conèixer com funciona la nostra escola i saber com vivim els catalans i en especial els lleidatans. El  Projecte Comenius “Similarity in variety” vol compartir els sistemes d’educació i organització escolar de diferents països. Les escoles amb les que compartim projecte són de: País de Gales (Regne Unit), Polònia , Bélgica, Itàlia, Illes Marqueses (Polinèsia Francesa), Grècia i Portugal.

Hi ha 2 aspectes bàsics en els projectes Comenius, el tema de foment de les llengües estrangeres i també la consciència de ciutadania europea. Tot i això hi ha un tercer aspecte que resulta interessant i que passa desapercebut. Estem parlant del valor de l'acollida, aquests dies per l'escola hi ha professors i alumnes parlant amb els altres professors i alumnes europeus pel passadís, anant a dinar o sopar amb ells, acompanyant-los a visitar Lleida i el seu centre històric, preparant activitats a les aules, fent un taller de xapes per poder-nos dir pel nom, mostrant diferents activitat educatives de l'escola,... És un plaer veure aquesta implicació de tots, alumnes, mestres i, en algun casos,  personal del centre.
Maristes Montserrat ens podem considerar una escola europea i , el què és més important, acollidora. Com diu el lema de la imatge, ens podem sentir bé.
Un agraïment a totes les persones que hi han contribuït i en especial al Grup Comenius de la nostra escola per la bona gestió de tot plegat. Podeu veure i llegir les cròniques de la setmana a:
http://www.maristes.org/lleida/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada