"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dijous, 9 d’abril del 2015

MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME "Josep Mas Dordal"

Us presentem una nova proposta educativa que convida a aprendre sobre urbanisme a partir del llegat il·lustat del poble d'Almacelles. Una interessant iniciativa que recollim al blog i que compartim amb tots vosaltres.

Podeu visitar l'espai web a: MUSEU 

O descarregar-vos la guia didàctica a: GUIA DIDÀCTICA

El museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal ofereix un programa educatiu adreçat als diferents nivells educatius (cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior) dins l’educació primària. El principal objectiu d’aquesta oferta és atansar els nens i nenes de primària al museu, entenent-lo com un molt bon lloc on poder aprendre fora de l’aula. El museu pot esdevenir una plataforma molt útil en els anys d’aprenentatge dels nens i nenes en edat escolar. En aquest cas l’aprenentatge es farà mitjançant activitats adreçades i adaptades als diferents nivells educatius i sempre tenint present el currículum escolar de cadascun.

El museu i les activitats que es proposen atansaran els alumnes al món de les ciutats, dels pobles, de les viles, de la seva evolució, de la gent que hi viu, de les seves places i carrers… També els atansarà a les diferents etapes històriques des de la prehistòria fins al segle XXI, tot fent un repàs a la història de les civilitzacions i de les seves aportacions a la Humanitat

Les activitats s’organitzen de la següent manera: en totes les ofertes hi ha una primera activitat que consisteix en un recorregut per les diferents sales que en tot moment estarà guiat per personal del museu. Aquesta primera activitat respon a la conveniència de conèixer-ne la seva proposta museogràfica. La resta d’activitats que poden ser d’interior o exterior giren al voltant del museu però també d’altres llocs d’interès com són el Centre Històric, el jaciment arqueològic i Parc del Vilot o el Parc d’Europa.

Cada centre podrà escollir en funció del temps, de les necessitats, del contingut i de les seves preferències.

Les activitats que es presenten han estat confeccionades per tècnics de l’Ajuntament d’Almacelles en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i professorat de l’Escola Antònia Simó i Arnó d’Almacelles.


El Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal (d’ara en endavant MA U) és una institució cultural que té la seva seu en el Col·legi Pitàgores, un edifici situat al carrer Pitàgores núm. 2, al nord de la vila.

Altres dades del museu són:

Correu electrònic: mau@almacelles.cat

Telèfon: 973742001


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada