"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimecres, 2 de juliol del 2014

IDEES PER ESCRIURE

De sempre escriure ha estat una activitat ben complexa, en el seu ensenyament generalitzat s'han prioritzat aspectes d'estructura formal, gramàtica, ortografia i altres per sobre del contingut, funcionalitat o creativitat. Per això avui us proposem unes activitats per treballar l'aspecte més creatiu de l'escriptura.

Escriure com m'agradaria que fos la casa dels meus somnis. Com seria per dins? Com estaria estructurada? I per fora? En quin espai estaria ubicada? A la muntanya? A la platja? En mig d'una gran ciutat? A la vora d'un riu? No hi ha límit de crèdit a l'ingeni.

Crear un diàleg entre dos o tres elements materials. Per exemple ara que estem de Mundial al Brasil podríem crear un diàleg entre una pilota juganera, una porteria que està enfadada amb ella i un xiulet malcarat i dominant.

Fer la volta al món, a partir d'un planisferi marcar-se una ruta per fer la volta al món des de Catalunya amb un mínim de 10 parades que s'hauran de justificar per algun interès cultural, natural o lúdic, també s'haurà de triar els mitjans de transport escollits i les despeses generals. És un recurs que dóna per escriure una història llarga.

També us proposem un enllaç amb altres idees: ESCRIPTURA CREATIVA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada