"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dilluns, 7 d’abril del 2014

ELS 10 MANAMENTS PER EDUCAR AMB LES TIC


 
Des de Fractus Learning ens arriba aquest decàleg , escrit per Laura Bates , en el qual ens aclareix els punts principals a tenir en compte a l'hora d'implantar les TIC a les aules dels centres educatius.

1 . No tinguis por

Pot ser descoratjador , de vegades , utilitzar les TIC en una aula : sempre és temptador adherir-se als projectes ja posats en marxa o ser fidel al vell llibre de text . Però els beneficis d'introduir la tecnologia a classe , d'una forma personalitzada des del teu punt de vista i des del punt de vista del teu alumnat, supera amb escreix als riscos . Pots involucrar els estudiants amb jocs en línia , qüestionaris interactius , vídeos ... No deixis que la por t'impedeixi explorar nous horitzons

2 . Comparteix

Aquest món està contínuament en evolució i cada dia apareixen nous programes i recursos , una altra avantatge és que entraràs en una xarxa d'educadors i educadores molt competents disposats a compartir consells i materials; aprofita la informació disponible en els hashtag de twitter # EdTech i # eLearning , entre d'altres. Assegura la reciprocitat i intercanvia també les teves cosetes .

3 . Usaràs molts dispositius

No t'aturis : tracta de passar-te als diferents dispositius i trobar noves maneres de fer les coses , d'utilitzar les teves webs favorites o de trobar aplicacions i eines diferents. Per exemple , per què no fer un Show & Tell en què els alumnes i les alumnes ens portin els seus aparells i ens expliquin com els utilitzarien per al seu aprenentatge ?

4 . Pren mesures de seguretat

Aquesta porta oberta a un món nou , Internet, també està oberta a riscos i perills , com el ciberassetjament i el frau . Assegura't que tens servidors segurs . Hi ha molts llocs a internet en què podràs compartir material amb els teus estudiants en un ambient segur i educatiu , com Edmodo.

5 . ¡ Barreja !

Fàcilment , et sentiràs aclaparat / da pel gran volum de recursos en el terreny de l'aprenentatge electrònic : potser et sentis atret per un parell de pàgines web , però aquesta no és l'actitud . No deixis que la teva pràctica docent amb les TIC caigui en la rutina : surt de la teva zona còmoda.

6 . No guardis secrets

Algunes de les experiències presencial & eLearning comparteixen plataformes i protocols per a diversos grups: no et cenyeixis a tu mateix / a . Informa als teus col · legues docents de llocs web per permetre una coordinació a nivell global i una unificació en el tracte dels i les estudiants del centre , per exemple , podeu utilitzar una base de dades online per guardar les Avaluacions ( com Engrade , gratuït )

7 . Practica i prepara

Si encara tens una actitud aprensiva davant la integració de les TIC recorda el vell refrany : "la pràctica fa al mestre " . Executa els recursos i programes a casa teva , abans de presentar-los a classe , per sentir-te segur / a en l' exposició a  l'aula.

8 . Guarda els registres

No hi ha res pitjor que fer servir un lloc web excel · lent avui i no ser capaç de recordar el seu URL a l'endemà . Per què no fer una base de dades de teus llocs favorits i actualitzar religiosament per no perdre la pista ? Per exemple , Diigo , Delicious i les eines content curator són molt útils per a aquests fins i et permeten el seu accés des de qualsevol lloc i plataforma.

9 . Dóna suport als alumnes

No tots / es els / les estudiants tenen el mateix nivell de coneixements tècnics , especialment , les coses poden complicárseles a alguns / es quan utilitzes els dispositius pertanyents a l'escola ( iPads , netbooks ... ) o treballen en sistemes operatius que no coneguin . També cal tenir en compte que podrien sentir avergonyits i avergonyides de demanar ajuda quan , se suposa , ells i elles són l'anomenada " Generació Net ".

10 . Integraràs la tecnologia a l'aula

Qualsevol és capaç de trobar recursos eLearning , però necessites ser molt hàbil per integrar-la, holísticament , a la classe , en els plans , en la programació didàctica , combiando teves tècniques d'ensenyament presencial amb les eines i mitjans tecnològics i fent que tot encaixi.

FONT: ESCUELA 20.COM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada