"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dissabte, 31 d’agost del 2013

LECTOESCRIPTURA A CASA

El procés lectoescriptor és sense cap mena de dubte un dels aprenentages bàsics i decisius pel futur educatiu dels nostres fills i filles. Especialment de 3 a 6 anys.
Per això és important fer-ne una bona estimulació que sigui alhora el més natural possible. No és el mateix hiperestimular amb moltes activitats que proposar alguna activitat ben significativa i amb lligam emocional. Posem un exemple de cada per situar els estils d'estimulació, la hiperestimulació seria fer llibrets de cal·ligrafia de manera sistemàtica, copiar textos o llegir llibres de lectura que només estan fets per ensenyar a descodificar correctament .  L'aprenetatge significatiu planteja experiències més naturals, llegir amb el nostre fill o filla a la falda sobre un tema que sigui del seu interès i com qui no vol la cosa senyalar paraules que el poden ajudar a iniciar-se en la lectura, mirar un diari local on hi surten llocs coneguts, a casa també poden escriure etiquetes per organitzar les seves joguines, ajudar als pares a fer la llista de la compra,... Participar des de casa en el procés té molt potencial i els nens valoren aquestes activitats com una descoberta per ser grans i no, únicament,  com un ensenyament escolar.

La nostra companya Neus ens ha enviat un article de la revista Guix on hi hem trobat un quadre resum ben interessant. Diu aixÍ:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada