"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dilluns, 31 de desembre del 2012

2 ACCIONS EXEMPLARS

Per acabar bé el 2012 i començar millor el 2013 us proposo la lectura d'aquestes dues notícies, tant de bo el proper any ens porti moltes notícies on el sentit comú i els valors passin per davant dels interesos econòmics i individuals.

NOTÍCIA 1
La notícia és del diari El País i la volia compartir pel valor exemplar de l'acció. La notícia diu així:

Fa un parell de setmanes, el 2 de desembre, Iván Fernández Anaya, atleta vitorià de 24 anys, es va negar a guanyar el cros de Burlada, a Navarra. "No mereixia guanyar. Vaig fer el que havia de fer ", diu Fernández Anaya, qui, quan anava segon, bastant distanciat del primer, en l'última recta de la cursa, va observar com el segur guanyador, el kenyà Abel Mutai (un molt bon atleta: medallista de bronze en els 3.000 metres obstacles dels Jocs de Londres) s'equivocava de línia de meta i es parava una desena de metres abans de la pancarta. Fernández Anaya va arribar amb rapidesa, però en comptes d'aprofitar la situació per accelerar i guanyar, es va quedar a la seva esquena i amb gestos i gairebé empenyent el va portar fins a la meta, deixant-li passar per davant. "Ell era el just vencedor. Em treia una distància que ja no podia haver superat si no s'equivoca. Des que vaig veure que es parava sabia que no anava a passar".

Font: http://deportes.elpais.com/deportes/2012/12/14/actualidad/1355506756_770952.html

NOTÍCIA 2
Es tracta d'una notícia que ha sortit al diari La Vanguàrdia. Un exalumne del Col·legi Maristes Montserrat que actualment estudia enginyeria industrial ha creat una aplicació de mòbil que ajuda a les persones que pateixen Alzheimer. L'article diu :


Una aplicació per a mòbils amb sistema operatiu Android i que facilita a les persones amb Alzheimer contactar amb el seu cuidador i demanar ajuda. Amb aquesta innovadora idea, el jove lleidatà Javi Iglesias va guanyar el premi Accés de Batxillerat que cada any concedeix la Fundació Salas en reconeixement als treballs sobre accessibilitat i discapacitat dels alumnes d'educació secundària. Iglesias explica que la idea va sorgir de la necessitat de pensar en el treball de recerca de final de batxillerat. "Un dia que estava a la platja, em va perdre la PSP i vaig pensar en desenvolupar una aplicació per trobar objectes. Després em vaig adonar que el podia dissenyar per a les persones".
L'aplicació 'Dónde estás?', De la qual ja s'han realitzat 150 descàrregues, també està pensada per a persones que necessiten orientar-se. Abans de dissenyar, Iglesias es va posar en contacte amb la Creu Roja de Lleida i una associació de malalts d'Alzheimer per conèixer les necessitats d'aquests col.lectius. A diferència d'altres sistemes de localització, com les polseres, Iglesias recorda que "l'aplicació posseeix un sistema de seguretat, en el qual apareix una pregunta que actua com a filtre abans d'iniciar la recerca de la persona".
Un cop va tenir la idea, Javi Iglesias va trigar més de mig any a dissenyar l'aplicació. El lleidatà, que sempre ha estat amant de la tecnologia relacionada amb els telèfons mòbils, assegura que el localitzador funciona amb Google Maps i que el pas d'aplicació per trobar objectes a una per identificar persones ho va fer pensant en "aportar alguna cosa positiva i més útil a la societat ".

Font: http://www.lavanguardia.com/local/lleida/20121224/54358186042/joven-leridano-disena-aplicacion-android-localizar-personas-alzheimer.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada