"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 19 d’octubre del 2012

LES EMOCIONS EN UNA HISTÒRIA

El passat 18 d'octubre al teatre del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida es va realitzar una interessant xerrada " Què en fem de les emocions?". L'AMPA de l'escola i l'equip d'orientació van convidar a l'Helena Tolosa per posar sobre la taula aspectes claus i estratègies emocionals que ajuden a la regulació i l'autocontrol de les persones. L'Helena ens va animar a educar emocionalment els nostres fills i alumnes amb exemples molt propers i quotidians. Va parlar d'ensenyar a responsabilitzar als nostres fills dels seus actes, de dotar-los d'espais de silenci i reflexió, de verbalitzar correctament les emocions (no és el mateix estar enfadat que decepcionada), d'ensenyar als nens i nenes a respirar com a tècnica de relaxació, a buscar el sentit de l'humor, a distreure de situacions negatives, a valorar-los per millorar la seva autoestima i molt més. Al final de l'acte ens va explicar una història molt il·lustrativa. Diu així:

El cap d'una tribu Cheerokee li parla al seu nét sobre la vida.
Li diu:
- Una gran batalla està passant dins meu.
És una lluita terrible.
És una lluita entre dos llops.
Un dels llops és el mal: ell és el temor, la ira, l'enveja, la cobdícia, l'arrogància, el ressentiment, la mentida, la supèrbia, la culpa.
L'altre és el bé: ell és l'alegria, la pau, l'amor, l'esperança, la humilitat, la generositat, la veritat, la compassió, la dolçor i la fe.
Aquesta mateixa baralla està passant dins teu i dins de cadascun de nosaltres-.
El nen es va quedar pensant en el que li havia dit el seu avi.
Passat un temps li va preguntar:
- Quin llop guanyarà?-
L'ancià mira al seu nét fixament i contesta:

- El que alimentis-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada