"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dilluns, 30 d’abril del 2012

QUÈ S'HA D'APRENDRE?

Una interessant reflexió de Dewey diu:

 


“De què serveix obtenir grans quantitats d’informació sobre geografia i història, de què serveix tenir la capacitat de llegir i escriure, si en el procés la persona perd la seva ànima; si perd la capacitat per saber quines coses valen la pena, a quins valors fan referència; si perd el desig d’aplicar allò que ha après i, sobretot, la capacitat per extreure significat de les experiències que tindrà en el futur”.


John Dewey (Burlington, Vermont, 20 d'octubre de 1859 - Nova York, 1 de juny de 1952) va ser un filòsof, pedagog i psicòleg nord-americà.
En paraules
del catedràtic d'Història Robert B. Westbrook, Dewey va ser «el filòsof nord-americà més important de la primera meitat del segle XX», i va ser, juntament amb Charles Sanders Peirce i William James, un dels fundadors de la filosofia del pragmatisme. Així mateix, va ser, durant la primera meitat del segle XX, la figura més representativa de la pedagogia progressista als EUA Encara que se li coneix millor pels seus escrits sobre educació, Dewey també va escriure influents tractats sobre art, lògica, ètica i democràcia, on la seva postura es basava en que només es podria assolir la plena democràcia a través de l'educació i la societat civil. En aquest sentit, advocava per una opinió pública plenament informada mitjançant la comunicació efectiva entre ciutadans, experts i polítics, amb aquests últims sent plenament responsables davant la ciutadania per les polítiques adoptades.

Aquest cap de setemana he tingut una experiència educativa, personal i vital en aquest setit. Hem compartit amb la família una trobada de convivència amb la Coral Maristes Montserrat i he pogut contrastar el que deia Dewey. Creixem i aprenem quan hi posem l'ànima, quan hi ha confiança i quan hi ha uns bons valors de referència. Aprofito per saludar i encoratjar als nostres coralistes a seguir amb aquest exemple. Gràcies amics i amigues!FONTS:
VIQUIPÈDIA
DEWEY, J. (1938): Experience and education, Bloomington (En castellà a Losada, Buenos Aires, 1967) Citat a Apple, Beane, Escuelas democràticas,
Morata, Madrid, 2005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada