"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

diumenge, 8 d’abril del 2012

ENTREVISTA A UN SAVI

La nostra companya Ester ens envia aquest text que circula pel núvol d'Internet, es tracta d'una curta però intensa entrevista a un savi. És un text molt adequat per llegir en aquest temps de Pasqua. Diu així:

Que és el que més el sorprèn de la humanitat?
Que s'avorreixen de ser nens i vulguin créixer ràpid, per després desitjar ser nens una altra vegada. Que malgastin la salut per fer diners i després perdin els diners per recuperar la salut. Que anhelin el futur i oblidin el present, i així no visquin ni el present ni el futur.  Que visquin com si mai haguessin de morir i morin com si mai haguessin viscut.......

Quines són les lliçons de vida que vols que els teus fills aprenguin?

I amb un somriure va respondre: ... que aprenguin que no poden fer que ningú els estimi sinó deixar-se estimar, que el més valuós a la vida no és el que tenim sinó a qui tenim, que una persona rica no és qui té més sinó qui necessita menys i que els diners poden comprar-ho tot menys la felicitat, que el físic atreu però és la personalitat que enamora. Que qui no valora el que té, algun dia es lamentarà per haver-ho perdut.

I com ser feliç?

Si vols ser feliç, fes feliç a algú, si vols rebre, dóna un mica de tu, envolta't de bones persones i sigues una d'elles. Recorda, de vegades a qui menys esperes és qui et farà viure les millors  experiències! Mai arruïnis el teu present per un passat que no té futur. Una persona forta sap com mantenir en ordre la seva vida. Amb llàgrimes als ulls, se les arregla per dir amb un somriure, "estic bé".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada