"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Projecte Comenius a Primària


El Jordi Espasa, la Pili Vidal i l’Ester Aresté hem visitat  l’ “École Communale”  d’Arquennes, un petit poble de Bèlgica , i hem participat en la primera trobada del Projecte Comenius “Similarity in Variety”, en la qual han estat també els representants d’escoles de Portugal, Itàlia, Regne Unit, Polònia, França i Grècia .

Hem pogut veure el dia a dia de l’escola: l’arribada dels nens de bon matí (l’ inici de classes és a les 8:30h), la rebuda de bon dia per part dels professors, l’entrada amb files a les aules, el treball a les classes àmplies i amb recursos tradicionals (res de projectors: cartellets plastificats, pòsters, fulls quadriculats, pissarres de guix , pupitres de dos), una sessió d’història feta pels carrers del poble.

Hem sabut que a la zona hi ha inquietud de renovació metodològica (hi ha una escola que treballa a partir d’un projecte esportiu i una altra que fa immersió en l’anglès).

Hem fet un recorregut en vaixell pel Canal du Centre Historique, on vam poder pujar i baixar pels “ascensors” per a barques que hi ha per poder navegar pels desnivells del canal.

El mateix dissabte, dia que hem tornat, hem participat en una caminada pel municipi, organitzada pels professors, per poder reduir el preu de les colònies de final de curs, amb la participació de pares i alumnes i dels veïns del municipi.

També hem conegut mestres sensibles a  la importància de tenir una mentalitat de ciutadans europeus i disposats a transmetre-ho als nens, d’aquí la participació en dos projectes comenius a primària al mateix temps.

Finalment dir que,  si un hi va disposat a  escoltar, a preguntar tot allò que sorprèn, a explicar com ho fem nosaltres, a conèixer coses noves, la participació en una trobada d’aquest tipus és una experiència enriquidora tant a nivell professional com personal.
La propera trobada serà al gener, a Lleida. Hem de fer un treball sobre les diferents maneres d’enfrontar les NEE en cada un dels 8 països i compartir-lo llavors. Serà un moment ideal per conèixer als mestres que participen en el projecte i crear els vincles necessaris per poder participar en les posteriors etapes.
Us convidem a participar!

Jordi Espasa, Pili Vidal i Ester Aresté

2 comentaris:

  1. Molt interessant tot això que expliques. Aquest tipus d'experiències ens ajuden a reafirmar els nostres coneixements, a valorar el tipus d'educació que realitzem dia a dia. Aprofiteu al màxim aquestes trobades, car són molt enriquidores.

    Gràcies per compartir aquesta estada amb nosaltres. Salutacions.

    ResponElimina
  2. Hola Joel,
    Gràcies per seguir el blog, avui els de RAC1 ens han recomanat com a blog educatiu. He fet una nova entrada al blog amb el tall de ràdio.
    T'ho faig saber perquè les teves paraules també m'han encoratjat. Gràcies company!

    ResponElimina