"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dijous, 27 d’octubre del 2011

MUSEU DE LES MATEMÀTIQUES DE CATALUNYA

El dimecres 26 d'octubre es va inagurar el Museu de les Matemàtiques de Catalunya a la UdL. Es tracta d'un conjunt de recursos matemàtics que permeten un alt nivell de manipulació, interacció i plantejament matemàtic.
Hi ha jocs geomètrics, proves estadístiques, jocs de lògica "tipus sodoku", encaixos impossibles, proves de mesura i molt més. Un gran ventall de recursos per descobrir la cara més amable, lúdica i pràctica de les matemàtiques. El lema del museu és molt il·lustratiu:
"Prohibit no tocar"
El Museu no té seu fixa i en principi serà itinerant però ara tenint la sort del seu pas per Lleida podeu anar a visitar-lo a l'edifici emblemàtic del Campus de Cappont, a la planta -1.
Us el recomanem de totes, totes, sols, en família i també ben acompanyats. Per fer-vos "dentetes" us dic que els alumnes de 5è i 6è de Maristes Montserrat tindran la sort d'anar-hi amb els seus tutors i tutores, segur que l'experiència valdrà la pena.


1 comentari:

  1. Fent referència a les matemàtiques, potser us interessaria conèixer el llibre "Parlant de matemàtiques per aprendre'n". L'he recomanat al meu bloc si voleu en podeu fer una ullada fent un clic al següent enllaç:

    Parlant de matemàtiques per aprendre'n

    Moltes gràcies per la informació que ens proporciones. Salutacions.

    ResponElimina