"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 20 de maig del 2011

Conviure és construir ponts... punts de trobada

Us convido a llegir aquest conte, ens parla de la convivència.

El conte del fuster

No fa gaire temps, dos germans que vivien en granges contigües van tenir un conflicte. Aquest va ser el primer conflicte seriós que tenien en 40 anys de treballar junts, compartint maquinària i intercanviant collites i béns de forma contínua. Aquesta llarga i beneficiosa col.laboració acabar de sobte. Va començar amb un petit malentès que va anar creixent fins a arribar a ser una diferència enorme, que va acabar en un intercanvi de paraules amargues seguit de setmanes de silenci.

Un matí algú va trucar a la porta d'en Pep, un dels germans. En obrir la porta, va trobar un home amb eines de fuster. "Estic buscant feina per uns dies", va dir l'estrany, "potser vostè necessita algunes petites reparacions aquí a la seva granja i jo pugui ser d'ajuda en això". "Sí", va dir el més gran dels germans, "Tinc un treball per a vostè. Miri a l'altre costat del rierol aquella granja, allà viu el meu veí, bé, de fet és el meu germà petit. La setmana passada hi havia un bell prat entre nosaltres i ell va prendre el seu tractor i va desviar el llit del rierol perquè quedés entre nosaltres. Bé, ell va fer això per enfurir-me, però ara em venjaré. Veu vostè aquella pila de troncs al costat del graner? Vull que
construeixi una tanca, una tanca de dos metres d'alt, no vull veure'l mai més. "


El fuster li va dir: "Crec que comprenc la situació. Mostra'm on estan els claus i la pala per fer els forats dels pals i li lliuraré un treball que el deixarà satisfet."


El germà gran va ajudar al fuster a reunir tots els materials i va deixar la granja per la resta del dia per anar per provisions al poble. El fuster treball dur tot el dia mesurant, tallant, clavant. A prop de l'ocàs, quan el granger va tornar, el fuster just havia acabat el seu treball.


El granger va quedar amb els ulls completament oberts. No hi havia cap tanca de dos metres! En el seu lloc hi havia un pont - un pont que unia les dues granges a través del rierol! - Era una fina peça d'art, amb tot i un bonic passamans.


En aquest moment, el seu veí, el seu germà petit, va venir des de la seva granja i abraçant el seu germà li va dir: "Ets un gran tipus, mira que construir aquest pont preciós després del que he fet i dit!".


Estaven en plena reconciliació els dos germans, quan van veure que el fuster prenia les seves eines. "No, espera!", Li va dir el germà gran.


"Queda't uns quants dies. Tinc molts projectes per a tu", li va dir al fuster. "M'agradaria quedar-me", va dir el fuster, "però tinc molts ponts per construir".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada