"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 18 de novembre del 2016

EL CENTRE DE TOT PLEGAT

Aquesta setmana el diari digital Hola Lleida ha publicat l'article EL CENTRE DE TOT PLEGAT al seu espai web. Us convido a fer-ne una lectura:


Moltes famílies s’han animat a cultivar un petit hort urbà a casa, algunes escoles fan l’espai de l’hort per treballar coneixements de medi natural d’una manera vivencial i significativa.
L’agrocultura torna i torna perquè és part del nostre origen. Avui dedicaré l’espai de Filosofia de pagès a explicar quan l’agricultura era el centre de tot.
Queeeeeè?… Direu, com pot ser? Doncs sí, en un moment de la història i en un temps de molt creixement cultural i tecnològic tot allò important estava relacionat amb l’agricultura. Estem parlant de l’antic Egipte. L’organització quotidiana de les persones, els oficis, la tecnologia, els estudis matemàtics, l’economia, l’astronomia,… tot girava al voltant de l’agricultura com a centre d’interès de tota una gran civilització.
Imagineu com era d’important que utilitzaven l’escriptura per organitzar els recursos agraris, la geometria per calcular els desnivells de les séquies i mesurar superfícies de terrenys i l’astronomia per preveure les crescudes del riu Nil a partir de calendaris i així poder organitzar els treballs agrícoles.
La ciutat d’Alexandria, a Egipte, va arribar a ser el centre cultural i tecnològic .... PER SEGUIR ANEU A HOLA LLEIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada