"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dissabte, 9 d’abril del 2016

LA FILOSOFIA QUE ATRESORA L'UNIVERS

El passat divendres 8 d'abril vaig tenir la sort de participar en l'activitat de cloenda de la SETMANA DE L'ASTRONOMIA al Col·legi Maristes Montserrat. Aquesta activitat final tenia 3 parts, una xerrada inicial d'en Ramon Drudis (Tot Astronomia), un sopar compartit entre pares, mares alumnes, col·laboradors i professorat i , per acabar, una activitat d'observació nocturna.
De la xerrada em quedo amb aportacions interessant que el Ramon va deixar anar amb la sana intenció de fer-nos pensar...i pensar molt...va dir:

"L'univers ens ensenya el nostre lloc i veient l'espai que ocupem en la seva immensitat ens ajuda a ser més humils... a sentir-nos petits."

"L'estudi astronòmic també ens fa sentir la grandesa de la natura, de l'espai... a respectar més i millor el nostre entorn natural que no hem cuidat massa".

"Va dir la filosofa, matemàtica i astrònoma Hipàtia d'Alexandria al s. V: Defensa el teu dret a pensar, perquè fins i tot pensar de manera errònia és millor que no pensar."


Després de sopar va arribar el plat fort de la nit, l'observació nocturna amb telescopis de Júpiter i els seus 4 satèl·lits. També vam veure M42, el cinturó d'Orió i Betelgeuse. Nit claríssima i participació excel·lent de famílies, alumnes i professorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada