"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dissabte, 15 de novembre del 2014

VISITA DE LA MINISTRA D'EDUCACIÓ DE SANTA FE (ARGENTINA)

Aquests dies, a Barcelona, se celebra el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores. Entre els participants hi ha la Claudia Balagué, ministra d'educació de Santa Fe, una de les 23 províncies federals d'Argentina. Aprofitant l'avinentesa la ministra d'aquest departament (semblant a la nostra consellera d'edudació) s'ha apropat a Lleida per visitar família i casualment uns quants familiars seus fan vida al nostre centre, el Col·legi Maristes Montserrat. Després també va visitar altres institucions de la ciutat, la UdL, la Paeria, la Delegació d'Ensenyament i el Col·legi Joan XXIII on treballen amb comunitats d'aprenentatge.

El nostre centre vam tenir el privilegi d'acollir-la i compartir amb ella una bona estona. Quatre alumnes de 4t de primària li van organitzat un "tour" per tota l'escola explicant els nostres espais i projectes educatius. 
Durant l'estada la ministra ens va explicar que a tot el departament de Santa Fe havia impulsat assemblees de participació perquè, des de la base de la ciutadania, els arribés necessitats socials i educatives i poder desenvolupar polítiques en base a la realitat. Vam compartir que nosaltres estem preocupats per una llei educativa, LOMCE, que vol imposar el govern espanyol sense la participació de la comunitat educativa i que ens trobem amb seriosos problemes per la seva aplicació perquè és una llei política que no respon al debat educatiu real. 

Vaig sentir una sana enveja del seu projecte, de vegades els països europeus pensem que som el bressol del coneixement i de les polítiques educatives però en educació, per sort, no tot depèn dels diners. És important  la comunitat i anar a una amb un projecte comú que tingui com a base la bona convivència i una formació significativa.


Abans de marxar la nostra directora, Mary Rius, va convidat a la Claudia Balagué a signar al nostre llibre d'Honor. Ens va deixar escrit textualment:

¡Felicitaciones Colegio Maristes!
He pasado una hermosa mañana compartiendo nuestras propuestas pedagógicas con los niños. Desarrollar una excelente educación, es nuestra motivación más importante.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada