"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimarts, 16 de setembre del 2014

MÈTODE MUSICAL BAPNE

Els meus companys de música, Àngels i Jordi, m'han recomanat de fer difució sobre aquest nou mètode d'educació musical.

Mètode BAPNE

És un mètode creat pel Doctor Javier Romero Taronger que té la finalitat de desenvolupar les INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES a través de la FONAMENTACIÓ i SISTEMATITZACIÓ de la DIDÀCTICA DE LA PERCUSSIÓ CORPORAL.

El mètode BAPNE® es preocupa d'oferir-li recursos pràctics al professor per a l'aplicació de la didàctica de la percussió corporal a l'aula. Això comporta una explicació detallada de com se seqüencien les activitats, quals són les correctes i com s'articulen. 

En el mètode BAPNE® el professor no empra mai els exercicis de percussió corporal de manera arbitrària, sinó que han de ser presentats amb una justificació específica per al desplegament de les Intel·ligències Múltiples. El Mètode BAPNE® no és un mètode musical, és un mètode d'estimulació cognitiva per al desplegament de l'atenció, memòria i concentració, l'instrument del qual és la percussió corporal.


Les activitats d'aquest mètode s'articulen sota la teoria de les intel·ligències múltiples (Gardner, 1983) amb l'objectiu d'estimular tots els lòbuls del cervell. La finalitat no és aprendre les notes musicals, la seva durada o la lectura d'una partitures, sinó estimular el cervell gràcies als beneficis del ritme amb la neurociència.

FONT: Assignatura de NOUS MÈTODES A ED. INFANTIL (UdL - ÀMBIT MUSICAL - Professor Jordi Cano)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada