"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimarts, 12 de març del 2013

OPORTUNITATS O PROBLEMES... tu decideixes!

Al diari El País trobem aquesta il·lustradora història sobre optimisme i punts de vista. Diu així:


Un empresari va enviar als seus dos fills bessons a explorar un país per sospesar les oportunitats pel seu negoci de calçat. Al cap d'un temps, el pare va rebre correus electrònics dels seus fills. El primer va escriure: "Estimat pare, porto dies recorrent aquest fantàstic país i he observat que hi ha poques botigues i que l'oferta de calçat no és de molt bona qualitat. Moltes persones encara viuen al camp, on la majoria dels camins es troben sense asfaltar. Sincerament, no crec que sigui un bon lloc per vendre els nostres sabates ". 

Seguidament, el pare va llegir el mail del seu altre fill: "Benvolgut pare, porto dies recorrent aquest fantàstic país i he observat que hi ha poques botigues i que l'oferta de calçat no és de molt bona qualitat. Moltes persones encara viuen al camp, on la majoria dels camins es troben sense asfaltar. Crec que és un bon lloc per vendre els nostres sabates ". 

Tot i que els dos germans havien recorregut el mateix país, van veure coses diferents. Un va detectar problemes i l'altre va intuir oportunitats. 

I nosaltres? Què veiem en les nostres escoles?... Evidentment que hi ha aspectes que no funcionen com voldríem però per sobre de tot les escoles som un espai d'oportunitat pels nens i nenes, generem la seva felicitat, millorem el seus aprenentatges, eduquem en valors i segur que mourem alguna cosa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada