"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimecres, 20 de febrer del 2013

PRACTIQUEM EL RAONAMENT !

Us proposo un exercici o joc de raonament. Podeu fer-lo vosaltres i també es pot fer amb alumnes, del 3r cicle de primària en endavant.

Si sou valents heu de provar-ho, atreviu-vos a fer l'experiència... ho deia Einstein:

"L'aprenentage és experiència, la resta és informació."


Per preparar la pràctica seguiu aquest passos. Anem amb la proposta:
  1. Penseu en una tesis o un pensament que tingueu molt clar a nivell educatiu. De l'estil de... "el reforç positiu ajuda a millorar l'aprenentatge dels alumnes" o "els alumnes que demostren un bon nivell de lectura tenen èxit escolar" o "en una aula on els alumnes participen activament de la gestió hi ha menys problemes de convivència" o una proposta des de la vostra experiència.
  2. Després inicieu l'activitat anant a l'enllaç: JOC DE RAONAMENT.
  3. Poseu el vostre nom i el títol de la vostra proposta.
  4. Aneu escrivint la tesis de manera jeràrquica i aneu baixant l'arbre posant els arguments que la sustenten fins acabar en una gran conclusió.
  5. Al final teniu una opció de recollir tota la vostra argumentació en un document pdf on es veu tot el procés de raonament.
L'activitat és força elaborada i demana concentració. Per alumnes de primària es pot adaptar fent-ho en grup, amb un adult que l'acompanya o preparant un document amb una proposta més senzilla i guiada com aquesta: ACTIVITAT EXTRA RAONAMENT

Passeu-ho bé i vigileu a no treure fum del cap!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada