"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dijous, 31 de maig del 2012

Jornades de filosofia 3/18 a Girona

La nostra companya Adelina ens fa arribar un interessant document/resum de la XVI Conferència del Projecte Filosofia 3/18, feta a Girona els dies 24, 25 i 26 de maig, celebrava els 25 anys del GrupIREF. Durant aquests tres dies s'han realitzat conferències magistrals, taules rodones i presentacions d’experiències, s’ha presentat l’estudi fet pel Consell Superior d’Avaluació de la Generalitat de Catalunya.
Reflexionant sobre els continguts de les Jornades s'ha arribat a les següents conclusions:

Conclusió 1ª
La presència de la filosofia en el currículum d’Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria contribueix a la formació dels infants i joves, tot ajudant-los a trobar els seus propis sistemes de valors.
Contribueix, de manera especial, a lluitar contra els dogmatismes, i configura una personalitat autònoma, oberta, crítica i tolerant.

Conclusió 2ª
Les experiències presentades mostren que la pràctica del projecte admet formes diverses de realització, però fugint de qualsevol trivialització, amb activitats i actituds creadores, imaginatives, integradores, gratificants que parteixen sempre de l’experiència i protagonisme de l'alumnat.

Conclusió 3ª
S’ha constatat la necessitat d’una formació continua per anar revifant i repensant les pràctiques, per aprofundir amb els materials i per reflexionar sobre el propi paper con a ensenyants i sobre el sentit de l’escola avui.

Tot seguit, us deixem un enllaç on hi podreu trobar l’enregistrament d’algunes de les activitats portades a terme aquests dies:
http://www.ustream.tv/channel/grupiref/videos

Font: Equip GrupIREF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada