"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimarts, 14 de febrer del 2012

SI VOLEU RELAXAR-VOS...

De vegades molts educadors i educadores busquen moments per relaxar als alumnes. Casualment he llegit aquesta notícia al Periodico de Catalunya. Diu així:

Un grup britànic de Manchester diu haver creat "la cançó més relaxant del món" amb ajuda de terapeutes especialitzats. Són els Marconi Union i la cançó es diu Weightless, que en significa ingràvid. L'experiment s'ha realitzat en col·laboració amb l'Acadèmia Britànica de Teràpia del So, amb l'objectiu que alenteixi la respiració i redueixi l'activitat cerebral.
La iniciativa sembla haver tingut èxit, ja que els científics han recomanat, segons el Daily Telegraph, no escoltar la cançó mentre s'està conduint. Per comprovar la seva eficàcia es va fer un estudi amb 40 dones i un 65% d'elles va declarar que la cançó havia rebaixat els seus nivells d'ansietat. A més es va demostrar que resultava ser més relaxant que altres temes d'artistes com Enya, Mozart o Coldplay.
Lyz Cooper, fundador de l'Acadèmia Britànica de Teràpia Sonora, explica al diari que la cançó utilitza "principis musicals" que "individualment" han demostrat tenir "un efecte calmant". "Combinant aquests elements com ho han fet Marconi Union han creat la cançó relaxant perfecta. L'estudi ha demostrat que és la cançó més relaxant del món", afegeix el terapeuta. 
La cançó dura vuit minuts, cosa molt important segons Cooper, ja que es necessiten almenys cinc minuts per començar a relaxar-se del tot, un procés que ell anomena "incorporació". El terapeuta també ha remarcat la importància dels espais que hi ha entre les notes, que creen un sentiment d''eufòria i confort'.

La podeu escoltar a:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada