"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dissabte, 23 de maig del 2015

XAVI, EL COMIAT MÉS PERSONAL


Avui publicarem un article que segurament mai podríem llegir en la premsa esportiva. I per què? Doncs perquè Xavi no és només un futbolista, és una persona i, concretament, una admirable persona.

De vegades em pregunto... Què et fa diferent?
Potser que no ambiciones ser el millor. No entra en els teus plantejaments ni prioritats. I això en aquest món de l’individualisme, del màrqueting, del poder econòmic i  de la fama a tot preu ...doncs, té mèrit perquè tens una posició privilegiada i no n’has fet abús, tot el contrari.

Mostres seriositat, estima i serenor pel teu treball. I això és un exemple per tots nosaltres, tots podem dignificar la nostra feina i tu has contribuït a dimensionar la del futbolista amb els teus valors d’esforç, elegància, companyerisme i noblesa. Esperem que siguis mirall i model en la formació d’esportistes, els de la Masia tenen molta sort. Si jo fos d’ells empaperaria tots els passadissos amb els teus gestos. En citaré alguns:
  • Després d’una renyida victòria o derrota sempre has tingut el detall de saludar i valorar els teus adversaris, Tothom et respecta per això.
  • Abans de parlar malament d’algú que saps que ha jugat fora del límits has optat per obviar-lo. Aquests dies Mourinho t’ha reconegut com a gran futbolista però s’ha queixat que parlaves d’ell com si no el coneguessis quan ell diu que teníeu relació de la seva etapa al Barça... Ho entens Mourinho?
  • Tens amics entre els pitjors dels teus rivals i no ho amagues, al contrari ho vius amb normalitat. Parlo de Casillas, el porter del Madrid, de qui mai has renegat com a amic sense importar-te que pugui dir la gent.
  • T’has superat coneixent-te bé a tu mateix i traient partit dels teus dons. No ets el prototip de futbolista, ets més aviat baix d’estatura, poca corpulència i no ets cap velocista. Però saps que penses ràpid, que veus la jugada abans que ningú, que quan surten les estadístiques ets el jugador que més Km ha fet... i en això has treballat sempre amb afany de superació. Casillas explica que en els Mundials i Eurocopes tu sempre eres el primer a arribar a l'entrenament i a treballar de valent amb gran actitud.
  • Vas tenir un inici difícil, no sabem si et podem considerar un “resilient” però vas estar anys a l’ombra de Guardiola, et van proposar marxar per triomfar a fora i la teva confiança, serenor, fe i constància en el treball t’han donat la raó en el temps. Ara tothom diu a boca oberta que ets el jugador de futbol català més gran de tots els temps i un dels millors i més guardonats a nivell mundial.



Esperem que la teva vida ajudi a donar un fort exemple dins i fora del futbol.
Una última confessió d’aquest article més personal d’avui. Fa uns quants anys la meva filla era una gran admiradora teva i gràcies a l’intermediació del meu cunyat amic d’un noi de Terrassa et vam demanar un detall. Tu amb generositat ens vas fer arribar aquesta foto teva amb un comentari personalitzat que guardem a casa com un tresor.

Et diem ... fins aviat Xavi...no et volem dir adéu perquè ets com de casa i sempre voldrem que tornis. Així que passa-ho bé en aquesta nova aventura que nosaltres t’esperem. Sort amic!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada