"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dimarts, 8 d’abril del 2014

ELS BONS ALIATS

Amb permís de tots els lectors avui faré un post més personal però que també convida a la reflexió educativa. Em passa que em sento privilegiat de treballar amb els meus companys i companyes, aprenc molt amb ells, admiro la seva vocació i, a més, no deixen de sorprendre'm. Per això, avui ,als meus companys de l'equip pedagògic d'infantil i primària del Col·legi Maristes Montserrat els dedico un text del Paolo Coelho... perquè els sento com uns aliats i jo també em sento aliat d'ells. Coelho ens diu:


Els teus aliats no seran necessàriament aquelles persones a qui tots miren, davant dels que es enlluernen i dels que afirmen : "no hi ha ningú millor . " Ben al contrari: són persones que no tenen por errar , i per tant erren molt. És per això que el que fan no sempre és elogiat o reconegut .

Però és aquest tipus de persona el que transforma el món , i després de molts errors aconsegueix encertar amb alguna cosa que marcarà la diferència en la seva comunitat .
     
Els aliats són persones que no poden esperar que les coses succeeixin per després decidir quina és la millor postura que pot adoptar : ells decideixen a mesura que actuen , tot i saber que aquest tipus de comportament és molt arriscat .

Conviure amb els aliats és important; junts , tots entenen que , abans d'escollir l'objectiu , són lliures de canviar d'idea . Però , després d'haver determinat l'objectiu , es concentren només en els passos que han de donar . I a mesura que caminen , pensen : "cada pas requereix molt esforç , però val la pena córrer el risc , val la pena apostar la pròpia vida . "

Els millors aliats són aquells que no pensen com la majoria de la gent . Per això , en buscar companys per compartir l'entusiasme pels somnis , és important creure en la intuïció , i no donar importància als comentaris aliens . La major part dels éssers humans sempre jutja als altres tenint com a model les seves pròpies limitacions , i de vegades l'opinió de la majoria és plena de pors i prejudicis .

Uneix-te a tots els que experimenten , s'arrisquen , cauen , es fan mal , i es tornen a arriscar . Aparta't d'aquells que afirmen veritats , critiquen als que no pensen com ells , mai donarien un pas sense estar segurs que se'ls respectarà per això, i prefereixen la comoditat de la certesa que la tensió del dubte .
     
Uneix-te als que s'exposen i no temen ser vulnerables, aquests miren el que fa el seu proïsme , no per jutjar-lo, sinó per admirar per la seva valentia i dedicació .

Gràcies amics i amigues...seguim fent camí, seguim com a grans aliats!

6 comentaris:

  1. És senzill fer camí a l'escola quan la prioritat és l'estima cap als infants. És senzill fer camí quan es treballa en equip de debò. Gràcies per ser aliat en aquests dos àmbits i molts més. A seguir caminant i somiant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a seguir al voltant de la mateixa taula... amb aquella complicitat familiar.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Merci pel comentari... potser ha estat un article massa personal però al fer vida plegats i en veure tanta gent que s'estima la nostra santa feina d'educar... no te'n pots estar de dir-ho i dir-ho ben fort.

      Elimina
  3. Conversa encesa
    al voltant d'una taula,
    escola viva!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ,a més, ho dius amb un haiku que compleix la mètrica...espectaculaaaaar!

      Elimina