"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 12 de desembre del 2014

ELS 7 MANAMENTS


30A la web de c4etrends  hem trobat aquesta senzilla i autèntica proposta sobre 7 manaments o motors que mouen persones i també entitats. Diu així: Les persones i institucions sanes sempre es plantegen com seguir creixent. Com aconseguir aquesta contínua millora? Hem pensat que hi ha 7 motors que eleven el treball de persones i institucions a una altra dimensió. Els compartim amb els lectors sabent que som els primers que han de buscar-los.


1. Afany d'aprendre. Les organitzacions i persones en declivi han deixat de sorprendre i aprendre, tant dels fracassos com dels èxits.
2. Amor a la veritat. Hem de ser dones i homes de paraula, empreses i institucions de fiar. Les mentides tenen les potes molt curtes. La veritat, en canvi, sempre troba la manera de sortir a la llum.
3. Bon humor. L'humor humanitza les relacions personals i professionals. Si a la teva empresa la gent no riu, mal assumpte. Cal prendre el bon humor de debò.
4. Coratge. Si les idees que defenses són valuoses, hi haurà persones i institucions a les quals no els agradaran. Toca ser valents; lluitar amb llanço i decisió.
5. Esperança. Més enllà del simple optimisme, l'esperança ens recorda que el millor està per arribar, tant en nosaltres com en els altres. Ens fa molt bé.
6. Inconformisme. La "autocomplaença" pot ser letal. Estem millorant? ¿Som el "borni" al país dels cecs? Preguntes que ens hem de fer sovint per fugir de la mediocritat.
7. Unitat. La dispersió ens fa irrellevants; de fet, molts talents es marceixen per individualisme. Cal arribar a ser com una gran orquestra, on la diversitat dels instruments treballa per a l'harmonia del conjunt.

Portem un temps madurant la llista, però segur que falten coses. Ens agrada que sigui una llista de 7, un nombre de plenitud. En tot cas, durant les vacances seguirem pensant i ens encantarà escoltar opinions dels lectors. A seguir millorant!

FONT: c4etrends

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada