"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dijous, 13 d’octubre del 2011

A la recerca de la vocació

Durant aquest curs tindrem entre nosaltres uns quants nois i noies que van a la recerca de la vocació docent.
La primera paraula que van sentir en arribar a l'escola va ser:
Benvinguts i benvingudes!
Som centre formador, ens ho hem guanyat per la nostra llarga tradició d'acollida i formació. A l'escola creiem i apostem per la qualitat educativa i un signe més d'aquesta és l'acompanyament dels futurs educadors.
Uns consells pels alumnes en pràctiques:
  • actueu, no sigueu observadors de la ONU, parleu amb les tutores i els tutors, demaneu-los consell però actueu... com diuen en castellà "El movimiento se demuestra andando".
  • motiveu, és una de les claus a la nostra feina. Qui sap motivar els alumnes ja té un bon tros de terreny guanyat al bon aprenentatge.
  • estimeu, us vaig recordar el primer dia la frase de Sant Marcel·lí Champagnat: "Per educar, cal estimar". Així de senzill, així de gran!
  • reflexioneu, sempre, sempre s'ha de fer revisions de les actuacions i si poden ser autocrítiques millor. No penseu que aquell nen o nena no pot fer més, penseu què podem fer nosaltres per fer-lo arribar... aquest és un bon camí.
L'últim consell és que amplieu tot això amb els vostres tutors i tutores de Maristes, tindreu la sort d'estar amb bons professionals, no perdeu detall.
Bé, els educadors de l'escola us desitgem el millor i us acompanyarem en aquest bonic camí.
Que tingueu un viatge ple d'aventures!

Joan Pifarré Vidal

3 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb el que dius. Les pràctiques és el moment d'entrar en contacte amb la realitat, amb allò que esdevindràs. En aquest aspecte, no desaprofiteu l'oportunitat d'interaccionar al màxim, de preguntar, d'experimentar, de conèixer les experiències que us transmeten els professionals, ...

    Gaudiu d'aquests moments. Ànims.

    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu comentari Joel. Il·lusiona trobar-se persones que creuen en l'educació.

    ResponElimina
  3. Muchas gracias por este bonito mensaje!!! Pronto estaremos viajando juntos!!!

    ResponElimina