"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

diumenge, 22 de maig del 2016

PROJECTE RIU AMUNT O COM ESTIMAR EL TEU TERRITORI


Diuen que estimar és compartir feliçment la vida per això aquest projecte educatiu sobre el Riu Segre anomenat RIU AMUNT és més que aprendre sobre un riu, es tracta de conèixer-lo i, alhora, d'estimar-lo en tota la seva dimensió. Perquè també es cert que a qualsevol persona o lloc especial l'estimes més quan més acabes sabent de la seva història quedant atrapat en allò autèntic que guarda només pels que han estat curiosos de capficar-s'hi.


Com va començar?

Tota història autèntica té un inici bonic i especial. Al Col·legi Maristes Monntserrat l'equip del 2n cicle de primària estaven en una reunió de cicle debatent sobre activitats significatives per enriquir el projecte de descoberta del Riu Segre. Un dels companys va llançar la idea de visitar-lo in situ en les seves principals parts del recorregut que fa des del seu naixement fins a la desembocadura a l'Ebre. Una idea boja com tantes... però aquesta és l'autèntica MÀGIA D'UN EQUIP...l'engrescament...una companya va començar a plantejar possibilitats reals d'organització, l'altra va proposar com fer participar les famílies, un altre parlava de com els alumnes podrien fer de guies de les sortides,.... i així per efecte de contaminació positiva es va gestar el que anomenem producte final del projecte.

Aquest article d'avui és un APERITIU només ho presento... aviat us mostrarem vídeos i més imatges perquè entre tots seguim descobrint aquest gran tresor que tenim a tot el territori lleidatà...el nostre RIU SEGRE

Continuarà...ben aviat compartirem més informació.



5 comentaris:

  1. Genial, dia fantastic gracies al esforç del equip educatiu i del treballs conjunt amb els nostres nens. Gracies

    ResponElimina
  2. És un esforç que compartit amb els nens i vosaltres és molt més gratificant.

    ResponElimina
  3. Gràcies pels comentaris. Vull posar en valor 3 aspectes rellevants: la valentia del professorat per traspassar l'aprenentatge en contextos eals, la participació activa dels alumnes i la implicació de les famílies. Les 3 claus del projecte Riu Amunt.

    ResponElimina
  4. Gràcies pels comentaris. Vull posar en valor 3 aspectes rellevants: la valentia del professorat per traspassar l'aprenentatge en contextos eals, la participació activa dels alumnes i la implicació de les famílies. Les 3 claus del projecte Riu Amunt.

    ResponElimina
  5. Gràcies Joan, per aquesta crònica. Més detalls positius del projecte: aprenentatge enmig la natura i des de la natura, una cosa que el google no ens pot oferir, creure en l'alumnat per dinamitzar activitats, la sintonia amb els pares per aprendre conjuntament, l'obertura a la novetat de les descobertes, consciència que queda molt per aprendre, treball d'equip entre els mestres i, com diu l'encertat títol del bloc, educar caminant. Mai tan ben dit! Així tot és possible.

    ResponElimina