Us presentem alguns retalls de la seva xerrada "El soroll que faig mentre explico la lliçó":
- Sempre en entrar en un espai nou o en un espai conegut mesurem les distàncies, apamem aquell territori amb mirades i pensaments i ens adaptem a ell... al lloc on haurem d'exposar i exposar-nos als altres.
- En un discurs hi ha una tècnica infal·lible per fer la xerrada interessant, cal primer presentar un bon contingut però és important generar preguntes en la nostra audiència... moure el pensament de la gent, crear conflicte cognitiu positiu.
- La veu és una eina s'ha d'utilitzar bé, amb el to, volum, intensitat... s'ha d'adaptar al discurs i la seva intenció.
- Quan anem a exposar ens exposem, inconcientment, les persones analitzen la nostra presència física, la roba que portem, el nostre cabell,...hi ha tot un llenguatge corporal que comunica amb molta força i ho hem de saber.
- Com a mestres ens recomana tenir una comunicació digna amb els alumnes, propera i serena. La coherència té molta força en l'acte de la comunicació.
- També creu que els mestres i altres persones que treballem molt parlant en públic hem de dominar tècniques de control del diafragma perquè ajuden a respirar millor i a relaxar la tensió.
Per saber més: http://www.anagonzaleztadeo.com/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada