"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

divendres, 18 de juliol del 2014

L'OFICI D'EDUCAR

El nostre company Xavier ens convida a escoltar una interessant proposta radiofònica, es tracta del programa L'ofici d'educar conduit per l'Elisabet Pedrosa. El programa es farà els dissabtes a les 17h a Catalunya Ràdio. Podeu anar a l'enllaç:

http://www.catradio.cat/programa/1647/Lofici-deducar

PRIMER PROGRAMA:



Diu el psicopedagog Claudio Naranjo: "Només canviarem el món des de l'educació". Podem canviar el món des de l'educació, i aquest és el punt de partida de "L'ofici d'educar".
Es pot contribuir a canviar el món des de l'educació, per part de l'escola, però també per part dels pares i educadors; i de la societat en conjunt. Som davant d'un canvi de paradigma en la ciència i en general en la manera de comprendre el món i l'ésser humà, una visió més holística, que té en compte la totalitat de la persona: ment, emocions i esperit. L'ofici d'educar és un programa en la línia de L'ofici de viure, però centrat en l'educació.

Són 14 monogràfics al voltant de la maternitat i la criança conscients; l'art de posar límits; ioga i meditació a les escoles; les pors i l'aprenentatge de la valentia; com ajudar els nens a través de la PNL; com explicar la mort als nens; la rivalitat entre germans; o com treballar els somnis amb nens. Parlarem amb convidats de l'àmbit de l'educació, experts de rigor, de l'àmbit universitari i de l'educació en general: psicòlegs, pedagogs, mestres, terapeutes, educadors.

Cada programa s'inicia amb una reflexió de Rafael Bisquerra, catedràtic d'Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona (UB) i director de màsters i postgraus en aquesta universitat (Postgrau en Educació Emocional i Benestar, i el Postgrau en Intel·ligència Emocional a les Organitzacions).

A la part final del programa fem l'espai 'Escola d'emocions', amb la pediatra Gemma Baulies i la psicòloga Pilar Arlándiz, coautores del llibre L'aventura de relacionar-se, que en cada programa ens expliquen com gestionar una emoció, des de la perspectiva dels nens, i també dels adults, amb el benentès que l'educació dura tota la vida.

I acabem cada programa amb la secció 'Educar per la felicitat' amb Daniel Gabarró, psicopedagog, amb 24 anys d'experiència com a mestre d'escola, director de Boira Editorial i Boira Formació, formador de formadors i autor, entre altres, del llibre La solució inesperada del fracàs escolar.

Els temes que tractarem són:

Per canviar el món canviem l'educació
Maternitat i criança conscients
La relació entre pares i fills
Caín i Abel. La rivalitat entre germans
L'art de posar límits
Com ajudar els nens a través de la PNL  
Viatjar amb nens
Ioga i meditació a l'escola
Les pors i l'aprenentatge de la valentia
Mai és tard per tenir una infància feliç
El joc com a aprenentatge  
Com explicar la mort als nens
Com interpretar els somnis amb els nens
Educar en la sorpresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada