"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dissabte, 16 de març del 2013

MILLORAR LA CERCA A GOOGLE


A ningú se li escapa que Google és l'espai número 1 de cerca. Ara bé... Podem fer millor les nostres recerques? Podem ensenyar-ho als nostres alumnes? 
Us presentem 15 trucs molt pràctics. Són aquests:

1.-Cerca de treballs acadèmics-  Professor i estudiants poden trobar informació per exemple sobre el paleolític a través de Google Acadèmic. Google Acadèmic és una excel · lent manera de trobar contingut que ha estat revisat prèviament per companys de professió, dins d'una tesi, editorials acadèmiques, revistes i més.

2.-Recerca d'una paraula dins d'un lloc web - Google et permet buscar una paraula específica en qualsevol lloc web. Aquest fet permet als teus alumnes trobar respostes més ràpidament a qualsevol pregunta que els plantegis. Per exemple, si volen trobar quan va néixer Goya, escriuries de Google "lloc: wikipedia.com Goya va néixer". Clica per veure els resultats.

3.-Recerca de documents específics. Si vols trobar una presentació de powerpoint o un pdf sobre la Guerra Cívil Espanyola, per exemple, utilitzes el terme de recerca: "guerra civíl espanyola" filetype: ppt o "guerra civíl espanyola" filetype: pdf. Tindràs un llistat de material sobre qualsevol tema que pot ajudar-te a presentar una lliçó o completar un treball. Funciona amb qualsevol tipus d'arxiu (. Xls,. Doc,. Jpg, etc)

4.-Trobar la definició d'una paraula ràpidament usant simplement "defineix:". Per exemple busques la definició de poema, escrius defineix: poema

5.-Correcció d'ortografia. Utilitza Google per saber com s'escriu correctament una paraula. Tecleja les primeres lletres d'una paraula o escriu sencera i si la veus a la llista de suggeriments, llavors està correctament escrita.

6.-Recerca d'una frase explícita: Si busques contingut per a un projecte en instruments aeròfons, per exemple. En comptes de simplement teclejar instruments aeròfons en el cercador de Google, és millor utilitzar les cometes "instruments aeròfons" per buscar les paraules explícites que ens interessen i obtenir així millors resultats.

7.-Exclusió de paraules en una recerca: Si vols fer una recerca sobre els instruments aeròfons però només volem informació sobre els més tradicionals, podem refinar la cerca escrivint "instruments aeròfons-metall". Amb el signe de sostracció (-) davant de la paraula metall, eliminem aquesta classificació dels nostres resultats de cerca

8.-Recerca d'una paraula podent usar paraules sinònimes: Imagina que vols buscar informació sobre el pingüí, però vols incloure resultats amb paraules similars o sinònimes. Pots utilitzar llavors "~" davant la paraula sinònima, per exemple "pingüí" ~ Esfenisciforme

9.-Recerca d'un tema oferint més d'una paraula per que Google tingui més possibilitats de trobar informació rellevant. Pots usar el terme "O" en majúscules. Per exemple: Instruments musicals de vent O aeròfons.

10.-Conversió d'unitats - Necessites convertir metres a centímetres? De lliures esterlines a euros? Simplement escriu la unitat mètrica que coneixes i la unitat a la qual la vols convertir. Clica aquí per veure quants centímetres hi ha en 2 metres.

11.-Esdeveniments en un any específic. Tecleja un any i trobaràs els esdeveniments més importants que van succeir aquell any.

12.-Traducció de textos. Si t'interessa cert contingut educatiu per a la teva classe però està en un altre idioma, Google Traductor et permet traduir a l'espanyol. Potser hagis de fer algunes modificacions però et dóna una primera ajuda per preparar el material. També és útil en una classe d'idioma estranger per a ser utilitzat pels alumnes.

13.-Hora en un altre país-Per saber quina hora és en una altra part del món, escriuries a "quina hora és a " JAPÓ "".

14.-Exploració del cel - Utilitza el Google Earth Sky perquè els teus alumnes puguin observar estrelles, planetes i galàxies des de la pantalla de l'ordinador. És realment útil per a qualsevol lliçó d'astronomia.

15.-Sessió amb el món - el Xat de Google t'ajuda a connectar a través de vídeo a aules d'altres col · legis del món. Els teus alumnes poden parlar amb altres estudiants (genial, per practicar idiomes amb nadius) o un escriptor d'un llibre o un músic realitzar un xat amb la teva classe.

Font: http://www.totemguard.com/aulatotem/2011/03/15-trucos-utiles-para-ensenar-a-tus-alumnos-a-buscar-en-google-de-forma-profesional/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada