"La lectura fa l'home complet, la conversa el fa àgil i l'escriure precís" Francis Bacon

dissabte, 7 de març del 2015

PLORAR ÉS POSITIU

Al twitter hem trobat un article de la Cadena SER molt interessant on científics asseguren que plorar és positiu i que allibera de l'estrès. Diu així:


Per vergonya a mostrar vulnerables, la majoria de les persones eviten plorar en públic. Plorar sempre s'ha associat a una cosa negativa i, fins i tot, traumàtica. No obstant això, un recent estudi ha demostrat que no només riure és un acte positiu.

El bioquímic del Centre Mèdic de St, Paul-Ramsey de Minnesota, William H. Frey, ha assegurat que vessar llàgrimes davant d'una situació dramàtica, ja sigui propi o aliè, millora el nostre estat anímic ja que ajuda a alliberar substàncies estressants que danyen el nostre organisme . Clorur de potassi i manganès, endorfines, adenocorticotropina, prolactina i sal són només algunes d'aquestes substàncies nocives que alliberem quan les llàgrimes són emocionals. Està provat que la depressió crònica està associada a una alta concentració de manganès en el cervell i que els nivells alts de adenocorticotropina produeixen estrès i ansietat.

Ajudar a alliberar l'estrès i l'ansietat no són els únics beneficis. Després de la realització de nombrosos estudis, Margaret Crepeau, investigadora de la Universitat de Pittsburg, ha conclòs que plorar pot prevenir úlceres o colitis crònica. S'estima que els que pateixen aquestes malalties, també vinculades a l'estrès, solen plorar menys que les persones sanes.

Vessar llàgrimes també ajuda a calmar l'organisme. Així mateix, davant d'una situació estressant o d'ansietat, permet regular tant la respiració com el ritme cardíac.

En definitiva, la finalitat del plor, lluny de ser una cosa negativa, és expulsar part de les substàncies que danyen l'organisme, l'estrès i l'ansietat. William H. Frey va demostrar, anys enrere, que són les dones les que més ploren. En concret, les dones ploren una mitjana de 5,3 vegades al mes mentre que els homes només ho fan 1,3 vegades per mes. Això es deu, en gran part, a les hormones dominants de cada sexe. Segons el químic, la testosterona masculina inhibeix el plor, però, la prolactina provoca l'efecte contrari.

FONT: Cadena SER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada